Belföld

Varga Mihály: ritkábban ülésezhet a kormány

varga mihály (Array)
varga mihály (Array)

Varga Mihály a Figyelőnek elmondta, az újságírók csak unalmukban találták ki azt, hogy ha 2018-ben az MSZP koalícióra kényszerítené a kormányt, akkor ő lehetne a miniszterelnök.

A kettős kabinetrendszer szerinte azért fontos, mert tehermentesíteni akarják a kormányzatot azoknak az ügyeknek a megvitatásától, amihez több idő kell. Azt várják az új rendszertől, hogy az eddigi 50-60 napirendi pont helyett kevesebbet vitassanak meg, de azokat érdemben. Varga elmondta,

változhat a kormányülések heti gyakorisága. 

A gazdaságösztönző intézkedéseken belül azt tervezik, hogy őszre a bankoknak, a tőzsdének és a vállalkozásoknak is további bővülési lehetőséget biztosítanak.

Átgondolják a munkahelyteremtő programok átalakítását is, ez reményei szerint befolyásolhatja majd a közmunkaprogramokat.

A Brexit-el kapcsolatban elmondta, abban szeretnék segíteni a magyarokat, hogy akaratuk ellenére ne veszítsék el kinti állásukat.

A miniszter arról is beszélt, Magyarország nem sietteti az euró bevezetését, szerinte a gazdaság szempontjából ez elsietett lépés lenne. A Figyelőnek adott interjújában azt is elmondta Varga, hogy a NAV átalakítása még nem fejeződött be.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik