Sajtótájékoztató a Digitális Oktatási Stratégiáról
Belföld

Deutsch bejelentette: kész az oktatás digitális átalakításának stratégiája

24.hu
24.hu

2016. 07. 25. 17:06

A következő évtizedben már az Európai Unió élmezőnyében leszünk – ígérte a miniszterelnöki biztos.

Elkészült és a nyár végére a kormány elé kerül a Digitális Oktatási Stratégia, szeptemberben pedig hozzákezdenek a végrehajtásához – jelentette be Deutsch Tamás.

A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos azt mondta: a digitalizáció ma már nem választás kérdése, a 21. században Magyarországán nincs olyan ember, aki kizárhatja az életéből a digitális világot. A most elkészült stratégián keresztül a magyar oktatási rendszerben az eddigieknél jóval nagyobb szerepet kap a digitális világ, amihez az oktatáson belül új személetmódra, új pedagógiai módszertanra, új tanulási folyamatokra és a nyitott oktatási környezetre van szükség – közölte.

A stratégia foglalkozik a fizikai infrastruktúrával, az intézmények eszközellátásával, a pedagógus digitális felkészültségével és az oktatási tananyagokkal is. A várakozások szerint 2020-ra befejeződik a teljes magyar oktatási rendszer digitális átalakítása. Minden tanárnak és oktatónak lehetősége lesz döntő részben ingyenes kompetenciafejlesztésre, az állampolgároknak az alapvető digitális tudás elsajátítására, a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek pedig a cégük érdekében elsajátítandó digitális tudás megszerzésére – vázolta Deutsch, aki szerint a stratégia eredményeként hazánk a digitális írástudás és az internet elterjedtségének tekintetében, a pedagógusok digitális felkészültségében, valamint az oktatás digitalizáltságában megelőzi majd az Európai Unió átlagát.

Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy a stratégia nem kiváltani akarja a köznevelési stratégiát, hanem annak kiegészítéseként alternatívát kínálni az iskoláknak és a pedagógiai módszertannak. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MUNICH/GERMANY - JANUARY 19: Niall Ferguson (Harvard University) gestures speaking on the podium during the DLD16 (Digital-Life-Design) Conference at the HVB Forum on January 19, 2016 in Munich, Germany. DLD is a global network of innovation, digitization, science and culture, which connects business, creative and social leaders, opinion formers and influencers for crossover conversation and inspiration. (Photo: picture alliance / Jan Haas)/picture alliance
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.