Belföld

Meg akartak erőszakolni egy lányt egy debreceni lépcsőházban – Vádemelést javasolnak

Vádemelést javasol a rendőrség a három tizenéves ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy idén februárban erőszakoskodtak egy lánnyal egy debreceni lépcsőházban, majd elvették a telefonját és az értékeit. Szexuális erőszak és kifosztás – emiatt folyt nyomozás ellenük. Az ügyet a rendőrség most lezárta.

A nyomozás adatai szerint a három fiú február 12-én este a Péterfia utcában szólított le egy fiatal lányt, akit magukkal vittek egy Darabos utcai társasházba, ahol erőszakoskodtak vele majd elvették az említett értékeit. Egy lakó tett bejelentést, mert gyanús volt neki a társaság. A helyszínre érkező egyenruhások mentőt hívtak a lányhoz, majd megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást.

A nyomozók azonosították a fiatalokat, két 19 éves fiút és 17 éves társukat. Mindhármukat otthonukból állították elő, majd a bíróság pár nappal később elrendelte előzetes letartóztatásukat. Az egyik fiú a helyszíni kihallgatásakor megmutatta, hogy hová rejtették a telefont és kiderült az is, hogy az egyik 19 éves fiú akarta megerőszakolni a lányt, cinkosai pedig eközben a lépcsőházban figyeltek.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik