Belföld

Siófok megelőzte Budapestet

siófok (Array)
siófok (Array)

10 százalékkal nőtt a második negyedévben a belföldi turizmus az előző év hasonló időszakához képest, derül ki a szallas.hu statisztikáiból.

Egyrészt a piacbővülés, másrészt pedig a hotelek népszerűségének növekedése miatt az átlagos foglalási érték jelentősen, több mint 40 százalékkal nőtt 2016 második negyedévében, így meghaladta az 50 ezer forintot.

A második negyedévben a legnépszerűbb település Budapest helyett Siófok volt, míg a dobogó 3. helyén Hajdúszoboszló végzett.

Siófok a nyári szállásfoglalások alapján az elkövetkezendő hónapokban is megtartja első helyét, míg a 2. és 3. Hajdúszoboszló és Balatonfüred lesz. A legnépszerűbb nyaralóhelyeken az átlagárak is ennek megfelelően alakulnak, egy éjszakáért a legtöbbet sorrendben Siófokon, Hajdúszoboszlón, Balatonfüreden, Zamárdiban, majd Balatonlellén kell fizetni minden szálláshely-kategóriában.

A tavaszi kirándulások helyszínei között népszerű volt Lengyelország, Románia és Csehország. A következő negyedévben a külföldi foglalások között egyértelmű Horvátország fölénye: a top 10-es településlistán 7 helyet a horvát tengerparti nyaralóhelyek foglalnak el, a legnépszerűbb úti cél Vir.

A legnépszerűbbek az apartmanok voltak a második negyedévben, minden 4. foglalás ide szólt, viszont a hotelek népszerűsége nőtt a legnagyobb mértékben az előző év hasonló időszakához képest. A 2 csillagos szállodák megduplázták, a 4-5 csillagos szállodák 11 százalékkal növelték vendégeik számát.

(mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik