Belföld

Közel egymilliárdot fialt a tulajdonosoknak az egykori Tiborcz-cég

tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)
tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)

A Népszabadság írta meg, hogy Tiborcz István egykori cégének bevétele tavaly 3,5 milliárdról 7,6 milliárdra ugrott, miközben üzemi eredménye 490 millió forintról 1,1 milliárdra emelkedett. Az Elios 417 ezer forintos mérleg szerinti eredményről számolt be, mivel a tulajdonosok az utolsó fillérig felvették az osztalékot, a cégbíróságra leadott papírjaik szerint 972 millió forint ütötte a markukat.

Miután Tiborcz István, orbán Viktor veje tavaly kiszállt a LED-lámpás vállalkozásból, helyét a Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária vette át. Paár a hírek szerint nem áll messze a miniszterelnöktől, az üzletember a leggazdagabb magyarok listáján is ott van. A cég másik ötvenszázalékos részét Erdei Bálint cége birtokolja, ezt illeti az osztalék másik fele. Az üzletember az MKB Bankot éveken át vezető Erdei Tamásnak a fia.

A lap cikke szerint egyetlen ügyet kivéve megszűnt a nyomozás az Elios közbeszerzési győzelmeivel kapcsolatban. 2014. február 25. és december 8. között 13 településen csaknem hárommilliárd forint értékű közbeszerzést nyert meg az akkor még Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cég. A LMP éléről most távozó Schiffer András, a Párbeszéd Magyarországért és Tényi István magánszemély feljelentései alapján már több mint egy évet nyomoztak a hatóságok, de csak egy szekszárdi ügyben találtak kisebb bűncselekményre utaló körülményt. A lap értesülései szerint azonban kisebb jelentőségű ügyről van szó: egy 200 ezer forint kárértékű ügyet adott át a rendőrség az adóhatóságnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik