Belföld

A magyarok 77 százalék elutasítja a kényszerbetelepítést

A 2008-ashoz hasonló sikerre számít a kvótareferendumnál a Nézőpont Intézet.

A Heti Válasz megbízásából készített legfrissebb reprezentatív felmérés szerint a kvótareferendum időpontja még nem ismert, így a népszavazási hajlandóságot nem lehet pontosan megbecsülni, de annyi már mérhető, hogy akár a megkérdezettek háromötöde (62 százaléka) is voksolhat.

A kényszerbetelepítést viszont a magyarok mintegy négyötöde (77 százalék) már most elutasítja. A 2008-as szociális népszavazáson a résztvevők mindhárom kérdést hasonló arányban: a vizitdíjat és a tandíjat 82, míg a kórházi napidíjat 84 százalékban utasították el – emlékeztet a Nézőpont Intézet.

A pártok támogatottsága nem mutat hibahatáron túli eltéréseket, nem változott érdemben áprilishoz képest. A teljes felnőtt népességen belül a Fidesz-KDNP 30, a Jobbik 12, az MSZP 9, a DK 5, az LMP 3, az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékos támogatottsággal bír. A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 41, a Jobbik 27, az MSZP 11, a DK 7, az LMP 6, az Együtt 3, míg a PM és a Liberálisok tábora egyaránt 1-1 százalékon áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik