Belföld

Bezárva tartotta kislányát és közösült vele – 7 évet kapott

A férfi lakattal és lánccal akadályozta meg, hogy a gyerek kijuthasson az épületből, az ablakra pedig szúnyoghálót tett. Tatabányán állt bíróság elé.

Vérfertőzés, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése – mindebben bűnösnek talált a bíróság egy, a kislányával többször közösülő férfit. A Tatabányai Törvényszék még május elején mondta ki az ítéletét, ám az ügyről szóló közlemény csak kedden került fel a bíróság oldalára. Az apát hét év fegyházbüntetéssel sújtották, vagyis helybenhagyták a Tatai Járásbíróság korábbi döntését.

Az ítélet szerint a 38 éves férfi 2012 február 22. és április 11. között többször közösült kiskorú lányával. Amikor elment otthonról, a gyereket bezárva tartotta a házukban, lakattal és lánccal akadályozta meg, hogy kijuthasson az épületből. Az ablakra pedig szúnyoghálót szerelt, hogy azon át se szökhessen meg. A férfi általában reggel 7-kor lépett ki az ajtón és este 8-9 óráig nem érkezett haza.

Az apa mindezeken túl még a legalapvetőbb higiénés feltételeket sem biztosította a gyerek számára, megfelelő élelmezéséről, öltözködéséről nem gondoskodott.

“A vádlott vérfertőző szexuális kapcsolata a sértett érzelmi és erkölcsi fejlődését, bezárva tartása, élelmezéséről, öltözködéséről és legalapvetőbb higiénés feltételekről való gondoskodás elmaradása és bántalmazása testi és érzelmi fejlődését, az iskolalátogatási kötelezettség nem teljesítésének eltűrése pedig értelmi fejlődését veszélyeztette” –  olvasható a bíróság tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik