Belföld

Leforrázta magát a kétéves tatabányai kislány – Vádat emeltek az anyja ellen

A kicsi testfelületének 40 százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az ügyészség szerint a nő hanyagsága miatt történt a baleset.

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy tatabányai nővel szemben, miután kétéves kislánya magára rántott egy forró vízzel teli lábast. Az ügyet a Tatabányai Törvényszék tárgyalja majd.

A baleset idén januárban történt. Az anya vizet melegített, közben a 22 hónapos gyerek felmászott a tűzhely melletti sarokgarnitúrára, és azon járkált. A kislány azonban elvesztette az egyensúlyát, megbillent, belekapaszkodott a lábasba és magára rántotta azt. A nő a lábas után kapott, így megakadályozta, hogy az összes víz a kicsire zúduljon, de a bajt már nem lehetett elkerülni: a víz egy része a gyerek testére ömlött, leforrázta a fejét, arcának, nyakának egy részét, vállait, hátát és valamennyi végtagját. Testfelületének 40 százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

“A nő gondatlan magatartást tanúsított, mivel engedte azt, hogy a második életévét be nem töltött, önmagára vigyázni nem képes kislány a forró vízzel teli edény közvetlen közelében járkáljon” – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik