Belföld

Üzent Soros György

soros-gyorgy(1)(430x286).jpg (soros györgy, )
soros-gyorgy(1)(430x286).jpg (soros györgy, )
A milliárdos üzletember a sajtósán keresztül reagált Orbán Viktor megjegyzéseire.

A közelmúltban a magyarországi médiában megjelent beszámolók félremagyarázták Soros György nézeteit az európai migrációs válságról és a lehetséges megoldásokról

– ennyit, és nem többet üzent a Népszabadságnak Soros György sajtósa. A lap az után kereste meg a magyar származású amerikai milliárdost, hogy Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban bizonygatta, Soros minden évben legalább egymillió muszlimot engedne be Európába.

„A magyarországi ellenzék ereje elmarad a Soros György által finanszírozott magyarországi szervezetek politikai befolyásától. Ez háttérhatalom. Nem választotta meg őket senki, mégis folyamatosan politikai befolyásra törekednek” – állította a miniszterelnök.

Csütörtökön Lázár János az 50. Kormányinfón állt bele a sorosgyörgyözésbe. 

7 millió dollár Clintonnak

Közben a Magyar Idők arról cikkezik, hogy Soros a Clinton-kampány fő finanszírozója: Hillary Clintont több mint hétmillióval támogatta, mert őt tartotta a legalkalmasabbnak az elnökségre pályázók közül.

A lap írása szerint Soros György a Demokrata Párt várható elnök-jelöltjének a legnagyobb támogatója, a pénz jelentős részét alapkezelője biztosította.

A nem kampánycélú finanszírozásban Soros György komoly összegeket adott a Center for American Progress vezető liberális agytröszt részére: a Magyarországon is jelen lévő Nyílt Társadalom Intézeten keresztül évente dollármilliókkal támogatja a demokratákhoz, illetve a Clinton házaspárhoz kötődő szervezetet – írja a Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy az amerikai választási kampányban nemrég elhangzott: Clinton visszahozná férjét a politikába, mégpedig a gazdaságirányításra.

Sajtóértesülések szerint Soros azt tervezi, hogy további ötmillió dollárral támogat egy – főleg spanyol ajkú – bevándorlók választási részvételét ösztönző szervezetet, amely 400 ezer új választót akar szerezni a Demokrata Párt számára – olvasható a Magyar Időkben.

Elemző cikkünket arról, mi állhat a sorosozás mögött, itt olvashatja. Egy erős tételmondat az írásból: “A sorosozás igazából az az antiszemitizmus, amit szabad.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik