Belföld

Nagyot tévedett, ha azt hitte, május közepén már nem fagyhat

Az időjárás idén májusban áprilisi csak igazán. Fagyra is számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap délelőttig nyugat felől a Tiszántúlon is beborul az ég, ugyanakkor délutántól az északnyugati megyékben felszakadozik, csökken a felhőzet.

Kezdetben több helyen, majd a déli óráktól egyre inkább csak délen és keleten számíthatunk újabb esőre, záporesőre, főleg délkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati tájakon várható.

Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol, illetve zivatar környékén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 9, 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Északon elszórtan, délen néhol valószínű záporeső. Az északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, a fagyzugokban talajmenti fagy lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Kedden a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható záporeső. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 7 fok között várható, a fagyzugokban talajmenti fagy valószínű, sőt néhol két méteres magasságban is fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik