Belföld

Kézis lányok edzése közben rúgták be a körmendi sportcsarnok ablakát migránsok

Cáfol a rendőrfőnök

Az ügyben sajtótájékoztatót tartott Vas megye rendőrfőkapitánya, azt mondta: semmiféle bizonyíték nincs rá, hogy menedékkérők törték be az ablakot.

Mint arról korábban a 24.hu is beszámolt, hétfőn délután megérkezett a menedékkérők első csoportja a körmendi ideiglenes befogadó táborba.

A helyiek kifejezetten nehezen viselik, hogy a tábor nyitott, vagyis az abban lakó közel- és távol-keleti férfiak szabadon mozoghatnak a városban. Már saját védelmükről is elkezdtek gondoskodni: a közeli Szombathelyen nagyon fogy a gázspray, a szokásos napi mennyiség háromszorosát viszik, de még van készleten.

Az ideiglenesnek szánt befogadóállomás sátrai a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók, itt működik a város sportcsarnoka is, ahol délutánonként kosaras és kézilabdás fiataloknak tartanak edzéseket – írja az ATV.

Szerdán újabb 40 menekült érkezett meg Körmendre, és gondolták, az ablakon keresztül belenéznek a junior-serdülő kézilabda lánycsapat tréningjébe.

Az iskola ügyeletes tisztje távozásra szólította fel őket, amiért az egyik férfi úgy döntött, ő inkább berúgta a létesítmény ablakát.

Az edzést azonnal megszakították, a lányokat biztonságba helyezték. Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke az ATV megkeresésére elmondta, a szülők fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg gyerekeiket, így addig nem is viszik sportolni őket, amíg migránsok tanyáznak a településen.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik