Belföld

Szépen fogy a gázspray Körmend mellett, a helyiek félnek a menekültektől

Eddig 16 menedékkérő érkezett a táborba, a rend fenntartását 40 katona segíti. Az osztrák határnál közben fokozott ellenőrzéseket végeznek.

Ahogy azt mi is megírtuk, megérkeztek az első menedékkérők Körmendre. A Magyar Nemzet szerint 16 embert helyeztek el a 300 fős táborban. Elsősorban egyedülálló pakisztáni, iráni, szír és afgán férfiak érkeztek Magyarországra. Molnár Dániel, a körmendi polgármesteri hivatal szóvivője a lapnak elmondta, nincs pánik Körmenden, bár egyfajta gyanakvás létezik.

Veszprémből negyven katonát vezényeltek át a városba, hogy jelenlétükkel megnyugtassák a lakosokat. Úgy tűnik, erre szükség is van, mert a helyiek már saját védelmükről is elkezdtek gondoskodni. A közeli Szombathelyen nagyon fogy a gázspray, a szokásos napi mennyiség háromszorosát viszik, de még van készleten.

A lap szerint Körmenden állítólag a Tesco dolgozóit is figyelmeztették, ne hordjanak túl rövid vagy kihívó ruhákat, de ehhez a város vezetésének nincs köze.

Az osztrák határnál közben fokozott ellenőrzéseket végeznek, a magyar-szerb szakaszon továbbra is naponta körülbelül 500-an próbálnak meg bejutni, közülük olyan 100-nak sikerül is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik