Belföld

A Political Capital beleáll, nyilvánossá és kutathatóvá teszik elemzéseit

A PC a mai naptól feltölti honlapjára az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelődje számára készített kutatásait.

Az összesen 468 dokumentumot tartalmazó adatbázis – melyet az AH honlapján és a sajtó egy részében 53 iratnak tüntettek fel – elemzésekből, médiakutatásokból, internetes fórumok és blogok tartalomelemzéséből és közvélemény-kutatásokból áll. Ez a legteljesebb és legalaposabb adatbázis a 2006 és 2009 közötti időszak radikális tendenciáiról, írják sajtóközleményükben.

Az elemzések szabadon kutathatóvá válnak a jelen és jövő újságírói, kutatói és egyetemistái számára. A nyilvánosság arról is meggyőződhet, miért mondta ki jogerős bírósági ítélet, hogy az egyes politikusok által a napokban felmelegített vádak alaptalanok és valótlanok. A Political Capital hasznos és jó munkát végzett, melyet részben a – 2010 előtti időszakra mutogató – jelenlegi kormány fizetett ki. Az adatbázisban elsőként egy összefoglaló olvasható, amely bemutatja, milyen gyorsan radikalizálódtak a szélsőjobboldali csoportok Magyarországon 2006-ot követően, és miként vezetett ez a radikalizálódás a 2008-2009-es romagyilkosságokhoz.

Korábban megírtuk, hogy a PC a Magyar Időket beperli, mert a lap többek között azt írta, Nemzetbiztonsági Hivatal a milliárdos áfacsalásért elítélt Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetésének segítségével lépett kapcsolatba a PC-vel, amely összesen 190 milliós megrendelést kapott a szocialista kormányok idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik