Belföld

A Political Capital pert indít a Magyar Idők ellen

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 18. 08:14

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) által a honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé – tévedésből vagy megtévesztő célzattal –, olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi köze a cégcsoporthoz, állítja a PC.

A Magyar Idők mai cikkében megjelent vád nettó hazugság, emiatt a PC pert indít a lap ellen. Ezeket az alaptalan vádakat már jogerős bírósági ítélet is cáfolta.

Az AH által publikált dokumentumok között több olyan is szerepel, amelynek vagy semmi köze a Political Capital és a cégcsoport szerződéseihez, vagy olyan állításokat tartalmaz, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, és amelyekről a bírósági tárgyalás során is kiderült, hogy valótlanok. Sőt, olyan dokumentum is van, amelyet állítólag három akkori parlamenti képviselő írt, ám azokon nem szerepel a képviselők aláírása.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják:

  1. a Political Capital és a cégcsoport többi cége soha semmilyen szerződéses vagy egyéb gazdasági-pénzügyi kapcsolatba nem került az Együtt – Egymásért Alapítvánnyal vagy annak a dokumentumokban említett vezetőjével;
  2. a dokumentumok között – teljesen érthetetlen módon – található egy készpénzátvételről szóló dokumentum, amin valakinek, valószínűleg az Együtt – Egymásért Alapítvány vezetőjének az aláírása szerepel. Ehhez képest a dokumentumok között található egy másik, 2010-es keltezésű, a nemzetbiztonsági bizottság három tagja, Bőhm András, Hende Csaba és Tóth Károly által „emlékezetből” írt dokumentum, amelyben az olvasható, hogy valaki „nyilvános szórakozóhelyen” átadott 20 millió forint készpénzt a PC valamelyik munkatársának. Ez nettó hazugság. A Political Capital és a cégcsoport többi tagja a szerződéses díjakat minden esetben banki átutalással, nyomon követhető módon kapta meg, egyetlen fillér készpénz-átadás sem történt sem az NBH, sem semmilyen alapítvány részéről soha. A bizottság akkori tagjai vagy tévedtek, vagy szándékosan megtévesztették őket. De furcsa az is, hogy egyik parlamenti képviselő aláírása sem szerepel azon a dokumentumon, amelyre hivatkozva a Magyar Idők megfogalmazza a vádjait. Joggal vetődik fel a kérdés, miért szerepelnek az iratok között olyanok, amelyeken nincs aláírás.
  3. A Political Capital által végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány  felügyelete alatt álló AH utalta át nyolc hónappal ezelőtt, 2015 augusztus 17-én, ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát. Ez a tény önmagában cáfolja azokat a politikai indíttatású vádakat, melyek „kifizetőhelyként” próbálják befeketíteni a jelentős hazai és nemzetközi elismertségnek örvendő Political Capitalt.

Mivel a fenti dokumentumok vagy tévedésből, vagy megtévesztési céllal kerültek a PC dokumentumai közé, ezért a Political Capital felszólította az AH-t, hogy távolítsa el a honlapjáról azokat az iratokat, amelyeknek semmi köze a cégcsoport szerződéseihez és azok teljesítéséhez, amelyek nyilvánvaló valótlanságokat, rágalmakat tartalmaznak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.