Belföld

Őrület! Vasárnap van, és alig van nyitva valami!

Szomorúan, lézengve jártuk végig a budai oldal szupermarketjeit, plázáit, de egy rohadt citromot se tudtunk venni. Hát ez lenne a vasárnapi nyitvatartás?!

Ritka jelenséget figyelhettek meg a hazai társadalomtudósok 2016. április 17-én, vasárnap: emberek mentek el vásárolni boltokba. Magyarország kormánya ugyanis azután, hogy gondolt egy merészet, és egy éve bevezette a vasárnapi boltzárat, a hét elején gondolt egy még merészebbet, és eltörölte azt. A törvény tehát hatályos, egy rakat pláza és áruházlánc pedig le is csapott a lehetőségre.

A borítóképen az Árkád nevű plázába battyognak elég kevesen, de lássuk, miből élünk még! Száguldó tudósítónk szétnézett a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren. Csoda, hogy ördögszekereket nem sodort a szél a Lidl előtt.

Forrás: 24.hu/ Belicza Bea
Forrás: 24.hu/ Belicza Bea

A Spar se volt jobb, tudósítónk így szomorkodott: “Ezekhez vagyok én hűséges? Mind megcsaltak, soha ilyen körülményes nem volt a vasárnapi bevásárlás. Eddig tudtam, hogy a szomszéd kisbolt drága, de reggel hattól este 10-ig, bármelyik nap mehetek. Azt a hat citromot, amit akartam, most is megkaphattam volna már, csak a remény tovább űzött, hogy talán húst is sikerül szereznem.”

Forrás: 24.hu/ Belicza Bea
Forrás: 24.hu/ Belicza Bea

“Még elmegyek a MOM-ba” – kiáltott fel kétségbeesetten munkatársunk. A MOM Parkban is csak lézengenek a csalódott emberek, pár ruhabolt kinyitott, de a Spar és a kávézó is zárva van. Szomorú világ ez.

Forrás: 24.hu/ Belicza Bea
Forrás: 24.hu/ Belicza Bea
Forrás: 24.hu/ Belicza Bea
Forrás: 24.hu/ Belicza Bea

Az utolsó remény az Allee volt. Sokan költenének, de ezzel itt sem élnek az üzlettulajdonosok. Itt is a Spar okozta a legnagyobb csalódást. Egy perc alatt négyen torpantak meg a mozgólépcsőnél. Aki lement, elkeseredetten jött vissza.

vasárnapi nyitvatartás
Forrás: 24.hu/ Belicza Bea

“A környék négy nagy áruházában voltam, mégis aranyáron jutottam citromhoz a szomszéd kisboltban.”- összegezte nagy reményekkel teli vasárnapi bevásárlását munkatársunk. A Nagy Citromszerző Körút mellett többi kollégánk is felmérte (nemzetközi szinten!), mi van nyitva, és mi nem. Nézze meg galériánkat a lehúzott rolók és okafogyott akciók világából!

Galéria
Aldi, Nyugati tér környéke, nyitva

Ajánlott videó

Olvasói sztorik