Belföld
Gémesi György (Gémesi György, önkormányzat, )

Gémesi György nem hiszi, hogy Rogán Cecília miatt nyitnak a boltok

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 04. 16. 10:59

Gémesi azt mondja, végre értelmes párbeszédre lenne szükség, értéket értékkel kellene ütköztetni.
Korábban a témában:

Gödöllő polgármestere a Népszavának azt mondja, a napokban ezért indította el a Józan ész forradalma mozgalmat. Egy évet adott magának, a mögé felsorakozóknak, hogy megegyezzenek abban a 12 pontban, amely mentén élhetőbbé lehetne tenni Magyarországot. 2017. március 15-re akarja 12 pontba sűríteni a nemzeti minimum alapját.

A legfontosabbnak tartott kérdéskörök megvitatásra konferenciákat akar szervezni szakértőkkel. Egyeztetni az oktatásról, az egészségügyről, a népességfogyásról, az el- és a bevándorlásról, a korrupcióról. Szerinte az országos mozgalom sikeréhez elég annyi, hogy az emberek is a józan ész Magyarországát akarják.

Most visszavonták a vasárnapi boltzárat, mert észrevették, hogy az emberek többsége ezt akarja. Nem hinném, hogy Rogán Antalnak egy vasárnap reggel panaszkodott a felesége, hogy nincs otthon cukor, és nem lehet sehol venni, ugyan nyittassa már ki a boltokat. Ez a kormány semmi ilyet nem tesz szívjóságból. Ott van a bevándorlási népszavazás, pontosan tudják, hogy az Unió már eldöntötte, nem lesznek kötelező kvóták, de a pénz nem számít, csak a politikai haszon reménye. Volt elég időnk megismerni ezt a kormányzatot, minden döntésük mögött több mint nyolcvan százalék a politikai motiváció, és csak többi a szakmai. Ez aligha tartható hosszú távon, pontosan fordítva kellene intézni az ország dolgait.

Gémesi szerint a társadalmon belül érdekellentétek föloldásához értelmes párbeszédre volna szükség emberek és emberek között, értékeket értékekkel kellene ütköztetni. Persze nem naiv, tudja, hogy a legbigottabb híveket nem lehet észérvekkel leszerelni, de a többség fogékony lehet arra, hogy megbeszéljük a dolgokat. Szerinte elképesztően nagy igény volna erre. Az interjú további részletei itt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.