Belföld

Százezreket kért telefonon az elrabolt “unoka”

Most egy ideig tényleg nem engedik szabadon.
 A Budapesti Rendőr-főkapitányság Betörési Osztálya eljárást folytat csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt B. Kornél 33 éves és Sz. Gizella 50 éves budapesti lakos, valamint Cs. Judit 40 éves szikszói lakos ellen. A férfi hétfőn 0 óra 30 perc körül telefonon felhívott egy idős házaspárt, magát az unokájuknak kiadva több százezer forintot kért.
Azt állította, fogva tartják, bántalmazzák és addig nem engedik szabadon, amíg tartozását nem rendezi.
A házaspár azonnal értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök két, gyanúsan viselkedő nőre figyeltek fel a II. kerület Hidegkúti út és Máriaremetei út kereszteződésében. Igazoltatták, majd előállítottak őket a kapitányságra. Később a nők lakásán házkutatást tartottak. Két telefonkönyvet találtak a rendőrök, amelyekben több név, többek között a sértett neve is be volt jelölve, ezenfelül több mobiltelefont és SIM-kártyát is lefoglaltak.

A nyomozók megállapították, hogy a lakásban tartózkodó B. Kornél azonos azzal a férfival, aki korábban felhívta az idős férfit és nőt, ezáltal megtévesztette őket. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Betörési Osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik