Belföld

Iszlám Állam: Holnap Magyarország lehet a célpont

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a közösségi médiában jelentette be, hogy a március 22-ei brüsszeli robbantásokat csak egy erőszakhullám kezdetének szánták, és Európában és az Egyesült Államokban több célpontra is lecsapnak – számolt be a Washington Times.

Az üzenetet az IÁ médiafelelőse, az Al Wafa hozta nyilvánosságra. A cikkben így fogalmaztak:

Ma Brüsszel és a reptér, holnap Portugália vagy Magyarország jöhet.

A cikk szerint azonban közel sincsen szó konkét célkeresztekről, a két európai ország említésével valószínűleg azt akarják nyomatékosítani, hogy a közösség egyetlen országa sem érezheti magát biztonságban, az IÁ bárhol lecsaphat.

A Washington Times további idézetet is közölt a cikkből:

Ők (az elkövetők) azt mondták Brüsszelnek: bombákkal, robbanó övekkel és puskákkal jöttünk. Koporsókban küldünk titeket a pokolba. A Mindenható Allah által klubokban, stadionokban, iskolákban és egyetemeken csapunk le rátok, földön, tengeren, mindenhol. Célba vesszük a hadsereget, a rendőrséget, a nőket, a férfiakat, az időseket és a gyerekeket. Egyikőtöket sem hagyjuk élve.

Egy korábbi cikkben részletezték azokat a borzalmakat, amelyek célpontjaikra várnak, eszerint a nőket eladnák, a gyerekekből pedig katonákat nevelnek, hogy később szülőhazájuk ellen forduljanak.

Kapcsolódik: A magyar kormány komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését

Nem fogunk beszarni az Iszlám Államtól

Nem félhetünk néhány terroristától, nem térdeltethetnek meg azzal, ha megölnek pár magyart. Ezt ők is tudják. Jászberényi Sándor publicisztikája itt tudod elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik