Belföld

Utoljára így fenyegette meg Magyarországot az Iszlám Állam

November végén vérfagyasztó videót tett közzé az Iszlám Állam, amelyben megpróbálta megfélemlíteni az Iszlám Állam ellen harcoló katonákat. A képeken 60 nemzet zászlaja látható, köztük Magyarországé is, amely az Iszlám Állam elleni globális, ördögi koalíciót alkotja. A videó szerint az Iszlám Állam számolja a zászlókat, “amely ha eléri a 80-at, akkor – ahogyan a próféta is megmondta – a háború lángjai végül elégetnek benneteket a halál dobjain”.

Kigúnyolják benne Amerikát is.

Amerika, azt állítod, hogy a tiéd a történelem legnagyobb hadserege. Ugyan van elég embered és fegyvered, de a katonáidnak nincs elég akaratereje és nem elég elszántak, mióta vereséget szenvedtek Afganisztánban és Irakban.

A propagandavideó külön kiemeli a Szíriában aktívan tevékenykedő orosz-iráni-török koalíciót.

A hitetlenek miatt ismét egyesülünk, hogy harcoljuk az igazságért. A számbeli fölényetek csak a hitet növelik bennünk.

A videó a kalifátus történetét, megalakulását, terjeszkedését magasztalja. Megemlítik, hogy a kalifátus területe már meghaladja Nagy-Britanniáét, mintegy nyolcszorosa Belgiuménak, területén már iskolák ezrei működnek, amelyekben ifjú dzsihadistákat képeznek ki. Az Iszlám Állam felszólítja a világban élő muszlimokat, hogy etnikumtól, bőrszíntől függetlenül egyesüljenek egy zászló alatt, hogy együtt teljesítsék Allah akaratát.

A videó fenyegetését természetesen nem váltotta be senki, ahogy esélyes, hogy a mostanit sem fogja. 

Olvasói sztorik