Nagyvilág
February 15, 2015 - Libya: A group of 21 Egyptian Christians, who were seized by ISIS fighters while working in Libya, shown in a new video before they were purportedly killed. ISIS (Daesh), also known as ISIL, released a video claiming to have killed 21 Egyptian Christians who were captured in Libya. The Egyptians were wearing orange jumpsuits, being forced to the ground by militants dressed in black, and beheaded on a beach. The five-minute video had a caption that read, 'The people of the cross, followers of the hostile Egyptian church.' The video first appeared on the Twitter feed of a Daesh sympathizer's website. Daesh claimed to have captured the Egyptians in Sirte in January. Before the killings, one of the militants stood with a knife in his hand and said: 'Safety for you crusaders is something you can only wish for.' The 21 men, all migrant workers hailing from impoverished areas of central Egypt, were kidnapped between late December and early January. Fourteen came for the same village, Al-Our. (News Pictures/Polaris)

Nem fogunk beszarni az Iszlám Államtól

Korábban a témában:

A mai napon az Iszlám Állam a közösségi médiában lehozta legújabb propagandáját. Ebben Portugália mellett konkrétan Magyarországot is megjelölték, mint lehetséges célpontot.

A liberális média már magyarázza a hírt, miszerint ez nem azt jelenti, hogy tervezik a Parlament felrobbantását, pusztán azt kívánják a hulladékok demonstrálni, hogy képesek terrormerényletet végrehajtani bárhol Európában.

Hazudunk és csúsztatunk.

Az igazság az, hogy fogalmunk sincs. Nem tudjuk, mit jelent pontosan hazánk név szerinti említése, hogy mit tervez az Iszlám Állam. Egy dolgot vehetünk biztosra: ezek tényleg ráálltak arra, hogy a világon mindenhol terrormerényleteket kövessenek el. Már rég nem lesz Iszlám Állam Szíriában, amikor még ártatlan civilek ezrei fognak meghalni a szervezet nevében.

Mint ahogyan korábban is írtam: nincs olyan, hogy puha célpont. Attól, hogy Magyarország kicsi és viszonylag jelentéktelen a világpolitikai játszmákban, attól még ugyanúgy lehet a célpontja egy terrormerényletnek, mint bármelyik európai ország. A hangsúly az európai közösségbe tartozáson van.

Pokolgépes merénylet Pakisztánban (Fotó: MTI/EPA/Rahat Dar)
Pokolgépes merénylet Pakisztánban (Fotó: MTI/EPA/Rahat Dar)

A jelek szerint az Iszlám Állam is osztja ezt a nézetemet. Ha annyira jelentéktelenek lennénk ugyanis, nem hivatkoztak volna ránk névvel. De hivatkoztak.

Írjuk le tehát: Magyarország az Iszlám Állam célpontja, elképzelhető, hogy terrormerényletet fognak elkövetni hazánkban. Az, hogy Magyarországon nincs olyan radikalizált muszlim közösség, amely infrastruktúrát tud biztosítani egy nagyobb terrormerénylethez, még korántsem jelenti, hogy egy-egy holland/belga/francia/német dzsihadista át ne ugrana kocsival hosszúhétvégezni.

Ezt a tényt tudomásul kell vennünk. Más kérdés, hogy hogyan reagálunk rá.

Ha most a zsigeri félelmünkre hallgatunk, lemondunk szabadságjogainkról, mindenhatóvá tesszük kormányunkat, akik olyan törvényeket hozhatnak, amelyek felhatalmazzák őket arra, hogy bárkivel (itt a hangsúly azon van, hogy magával és velem is) mindent megtehet, a lehető legrosszabb módon járunk el.

Úgy viselkedünk ekkor ugyanis, mint az a gyerek a suliban, aki a nagyok elől bemenekül a WC-be és magára zárja az ajtót. Nem tudnak bemenni, hogy megverjék, ellenben ehhez kénytelen ottmaradni. Biztonságban van bent a WC-ben, a kérdés az, jó-e egész nap a büdösben lenni.

Ha most a “nagyok” fenyegetésétől megijedve hagyjuk, hogy lehallgassanak minket, lezárják a határokat, bemasírozzon a rendőr a lakásunkba, olvassa a leveleinket, kihallgasson, előzetesbe rakjon, akkor pont úgy viselkedünk, mint a rémült gyerek.

Brüsszeli robbantások áldozataira emlékeznek (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)
Brüsszeli robbantások áldozataira emlékeznek (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Tegye fel magának a kérdést: rendőrállamban akar élni? Biztosan meg fogják védeni az ösztönei által sugallt „zárjunkelmindenmuszlimot” a „rendőrség/államcsináljonamitakarellenőrzésnélkül”?

Még a legvadabb menekült-/muszlimgyűlölőről sem tudom ezt feltételezni 2016-ban.

Legyünk tisztában azzal, hogy ha törvényeket hozunk, az mindenkire vonatkozni fog, nem lesznek üdítő kivételek.

Nem zárhatjuk magunkat a WC-be.

Már csak azért sem, mert senki nem tud garanciát adni arra, hogy a nagyok biztosan nem fognak minket megvárni a suli előtt. Nehogy úgy járjunk, hogy egy WC-ben élünk és még meg is vernek minket.

Az egyetlen lehetséges és normális dolog, amit tehetünk, hogy élünk tovább, úgy, ahogyan eddig.

Nem ugrunk be az Iszlám Állam manipulációjának, és legalább mi nem gerjesztjük a feszültséget, nem mondunk le azokról a jogainkról, amelyek miatt egyébként célpontok vagyunk.

Lehet, hogy robbantani fognak, lehet, hogy nem. Nem tudjuk. Azt azonban igen, hogy magyarok vagyunk, Árpád vezér és Szent István leszármazottai. A nyilainkat rettegte egész Európa, az az Európa, amit foggal-körömmel védtünk évszázadokon keresztül.

Párizs és a Charlie Hebdo (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)
Párizs és a Charlie Hebdo (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Nem fogunk beszarni néhány teveszaros, kisebbségi komplexusos szobordöntögetőtől. Lehet, hogy meg fognak ölni párat közülünk. Mindannyiunkat azonban nem tudnak elpusztítani. Ha bekövetkezik egy terrormerénylet, el fogjuk kapni a felelőseit és megbüntetjük. Egyenként fogjuk levadászni őket, ha kell, és mindenkit, aki segített nekik.

Nem háborúban állunk. Háborúban ugyanis nemzetek vannak. Ezek pedig nem nemzet, hanem szervezett bűnözők.

Nem félhetünk néhány terroristától, nem térdeltethetnek meg azzal, ha megölnek pár magyart. Ezt ők is tudják.

Azzal térdelünk meg, ha fasiszta törvényeket hozunk, ha kiközösítjük a muszlimokat, ha önként és dalolva mondunk le a szabadságunkról, annak reményében, hogy ez majd megvéd attól, hogy robbantsanak valahol.

Ezt szeretnék. Hogy rettegjünk és kiforduljunk magunkból. Mással nem tudnak legyőzni minket. Se hadseregük, se kultúrájuk, semmijük sincs. Erről szól ez a mai üzenet.

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. szeptember 22.
Résztvevő pihen a katasztrófavédelem országos lépcsőfutó bajnokságán a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének lépcsőházában 2018. szeptember 22-én. A rajthoz álló tűzoltóknak teljes felszerelésben kellett teljesíteni a huszonkét emeletes versenytávot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Tűzoltók: Szopat minket a kormány

Egyre kevésbé alkalmas feladatára a magyar tűzoltóság: dagad a vízfej, a kedvezményeiket veszítő vonulósok éhbérért dolgoznak, felszerelésük korszerűtlen, s még a nevüket is elvették tőlük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.