Belföld

Csőbombát gyártott korábban az ügyészségen kalasnyikovval lövöldöző férfi

24.hu
24.hu

2016. 03. 17. 08:30

„Mindennek eljön a maga ideje. Óvakodj a türelmes ember haragjától!” - írta a Facebookon.

Régi ismerőse a hatóságoknak az a férfi, aki szerdán kalasnyikovval lövöldözött az Kiskunhalasi Járási Ügyészségen. A Bors azt írja, B. Jánosról 2012-ben azért írt az országos sajtó, mert egy csőbomba bütykölése közben levegőbe repítette saját műhelyét. A robbanás miatt eljárás indult ellene, ő azonban úgy érezte: a rendőrség és az ügyészség összejátszik, kreált bizonyítékok alapján akarják rács mögé küldeni.

A férfi a Facebookon régóta fenyegette az ügyét tárgyaló ügyészt. Azt írta: A vád javára jegyzőkönyveztetésekkel és bizonyítékok manipulánsaival, bizonyítékok eltüntetésével ítélnek el!!! Viszont, ha van elég pénzed, akkor gyilkosságot is minden gond nélkül megúszhatsz, eltusolnak!!!… A Kiskunmajsai rendőrőrs parancsnoka hamis állításokat és bizonyítékokat csatolt a nyomozati iratokhoz. Dr. Téglás Péter vezető ügyész mindezekről tudott. Ügyész még ezeket újabb valótlan állításokkal kiegészítette, hogy a vád megalapozott legyen… Két választás van: bűnöző hatóságok eljárásaiba beletörődsz és túlteszed magad, vagy nem tudod magad túltenni, és saját magad belátása szerint teszel ellene!!! Egy másik bejegyzésben pedig az állt, „Mindennek eljön a maga ideje. Óvakodj a türelmes ember haragjától!”

B. János az édesanyjával élt egy kiskunmajsai házban. 2012-ben, a csőbomba felrobbanása után az anya azt mondta fiáról a helyi médiának, hogy magának való ember, ők sem sokat beszélgettek egymással. János „barkácsolós típus”, de az anya soha nem kérdezte tőle, hogy mit fúr-farag.

A HalasInfo.hu információi szerint reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni az ügyészség épületében. A portál szerint a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a vezető ügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott. Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. A portál szerint a támadó elájult, ezért mentőt is hívtak. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az este után azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.     Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

Téglás Péter vezető ügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, “a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek” – írta a HalasInfo.hu. Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták. Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi “régi panaszos ügyfél”, aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.