Élő Belföld

Orbán nem szerény: Európa élére áll

Míg kormányfőnk világösszesküvést leplezett le, mi Semjén lovát kerestük, láttunk kokárdát kukán, múzeumot drónról, Poldi bácsit archívról, furulyás afterpartit, Rogán Cecíliát fűkabátban, hallottunk legszebb bugyiról és szegény Gombóc Artúrról. Élőztük az ünnepet.

Mutatvány 2.

Komolyodjunk.

Szigetvári Viktor keszthelyi állampolgárokkal beszélget.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Mutatvány!

Szigetvári Viktor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke (balra) pár másodperccel azelőtt, hogy oroszlánként átvetné magát egy keszthelyi koszorún.

Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke és Molnár Tibor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja keszthelyi választókerületi elnöke fejet hajt, miután koszorút helyeztek el Petőfi Sándor és Bem József emléktáblájánál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából Keszthelyen március 15-én. MTI Fotó: Varga György

Mondd!

Időközben Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője beszélt a kordonon túl Nemzeti Múzeumnál.

MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

Fejtetőantenna

Kálvin téri tüntetők

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Orbán nem szerény: Európa élére áll

1848-ban az volt megírva a sors könyvében, hogy „elnyel bennünk a német tenger”, utóbb, 1956-ban pedig az, hogy szovjet tenger teszi velünk ugyanezt.

Most megint itt a sósvízvész: az szerepel a sors könyvében, hogy „elnyel bennünket a Európai Egyesült Államok feneketlen bendője”.

De ahogy az elmúlt bő másfél évszázadban kétszer is túljártunk a végzet eszén, most is így lesz ez: reszkess tenger, reszkess bendő!

Nagyjából így foglalhatjuk össze Orbán Viktor múzeumkerti beszédét.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Miniszterelnökünk nyitásként boldogan nyugtázta: „Felvidítja a magyar szíveket, hogy miként a szabadságharc alatt, most is itt van egy lengyel légió. ” Értsd, Bem apó után százhatvannyolc évvel lengyel szimpátiatüntetők érkeztek Budapestre.

Most aztán…

…együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek, több tiszteletet Lengyelországnak!

A több tisztelet természetesen a lengyel és a magyar kormány külön utas migránspolitikájára vonatkozik.

 

Szellemi infúzió, gyökér internacionalizmus, gazdaállat

Orbán szerint még szerencse, hogy a lengyelek és a magyarok bátrak, tudják, mi a teendő. „Érthetően, hangosan, hetedhét határon is túlfutó hangerővel kell válaszolni a kérdésre: rabok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok.” Vagyis: migránsbarátság egyenlő rabság, migránsellenesség egyenlő szabadság.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

A schlagfertig Orbánnak arra is jutott lélekjelenlétéből, hogy kiosszon egy tockost a Kálvin térnél, rendőrsorfal mögött tüntetőknek. Úgy vélte, „pislákol és hangoskodik” az ellenzék,

de gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai, ha nem érkezik újabb szellemi infúzió külföldről, akkor a levelek után a gyökerek is elfáradnak az internacionalizmus befogadására képtelen anyaföldben, és ez jól is van így.

„Minden forradalom olyan, mint azok, akik csinálják” – ezt is megtudtuk tőle. A mi forradalmainkat rendre „a haza színe-java” vezette, nem „botcsinálta filozófusok,”, s nem is „kudarcos értelmiségiek… forradalmunk velejéig magyar volt”.

 

A kontinens hervatag, a szájkosár selyem

Orbán szerint „az eszes emberek és az értelmes népek becsülik a magyart”, mi pedig „arra tanítjuk gyermekeinket, hogy látóhatáruk az örökkévalóság legyen”.

Hogy sikeres lesz-e harcunk, „nem tudhatjuk, mert az európai csillagzat ingatag”. És mivel „belenőttünk Európába, egyetlen itteni nép sem lehet szabad, ha kontinensünk nem az”. Csakhogy Európa ma „hervatag”, s még csak nem is szabad.

Mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik… fonják akár selyemből is, a szájkosár szájkosár marad.

A kormányfő úgy véli, Európában ma „tilos kimondani, hogy a más civilizációból érkezők veszélyt jelentenek életformánkra”. És azt is tilos kimondani, hogy a bevándorlás „kitervelt és irányított akció, ránk irányított embertömeg”, és tilos kimondani, hogy Brüsszelben ma „azon mesterkednek, hogy átépítsék Európai etnikai alapzatát… tilos kimondani, hogy Brüsszelben sokan ma egy Európai Egyesült Államokon dolgoznak”.

Összefoglalva:

a nemzetköziség brüsszeli megszállottjai veszélyeztetik életünket.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Ehhez ma „nem börtönöznek be, nem szállítanak lágerekbe, nem foglalják el tankokkal a hazát, ma fenyegetés és zsarolás van”, hanem manipuláció. De:

Európa népei lassan felébrednek, rendezik soraikat, és hamarosan lábra kapnak.

Ugyanis megértették, hogy „végveszély fenyegeti az életelveket, melyre Európát építettük”. Nem háború van, hanem népvándorlás, ami „lassú víz, és humanitárius problémának adja ki magát”.

 

Felszaporodás

Orbán attól tart, hogy a mostani egy-két ezer menekült, hamarosan százezrekre „szaporodik fel”.

Ám itt nem lesznek zavargások, bevándorlózendülések, nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg nekünk, kivel osszuk meg a házunkat… A kényszerbetelepítést elutasítjuk, nem fogunk engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek, eljött az idő, hogy ellenálljunk, hogy szövetségeseket gyűjtsük, hogy megakadályozzuk Európa tönkretételét.

Orbán „egységbe hív minden európai nemzetet”, s ígéri, „helyreállítjuk Európa egységét… vagy együtt, vagy sehogy – ma ez a törvény”.

Szóval bejelentkezett uniós szövetségi kapitánynak.

 

Rohamrendőrök állnak készen

Kollégánk a Nemzeti Múzeum mögé settenkedett, és látta, hogy rohamrendőrök várnak akcióra az esőben. Közben a múzeum környékén a rendőrök elkezdték kiszorítani az ellentüntetőket.

Orbán befejezte a beszédét.

Nyugodtan vonul a tömeg, csak kósza “kurvaanyázásokat” lehet hallani – jelenti helyszíni tudósítónk.

 

 

Diktátor!

Diktatúra! Orbán takarodj! – hangzik a Múzeum körút és a Kecskeméti utca sarkán, ahol nagyon úgy tűnik, hogy összeértek a fideszesek és az ellentüntetők.

Kaufmann Balázs kollégánk élőben jelentkezett be a helyszínről. Orbán Viktor beszéde közben

Élő! Orbán Viktor beszéde alatt ellentüntetőkkel feszülnek össze a szimpatizánsok

Közzétette: 24.hu – 2016. március 15.

Tarlós az előzenekar

Orbán előzenekara a múzeumnál szokás szerint Tarlós István főpolgármester. „Az igazi bátrak őrzik a határt” – ezt az antimigránsos mondatot jegyezzük fel tőle. Aztán sajátos képzettársítással Varga Miklós a Vén Európa című dala szól, majd a Nemzeti dal dalosítva.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Gyurcsánynál nincs veszélyesebb

Kaufmann kolléga megjárta már az ukrajnai frontvonalat, időzött a forrongó Egyiptomban, de ez a Kálvin téri kombatáns dialóg tán még őt is megviselte.

Féljünk napalmtól, rettegjünk atomtól? Fenét. Gyurcsánynál nincs veszélyesebb.

Nyugi, rend lesz

“Megkezdte munkáját a március 15.-i központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) – közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) kedd reggel az MTI-vel.”

Betűhűen idéztünk.

Alakul a balhé a Kálvin térnél

Ahogy 10.02-kor írtuk, a Fidesz azokat várja a Múzeum kertbe, “akik ma is kiállnak Magyarország függetlenségéért, és elutasítják a balliberálisok bevándorláspárti politikáját”. Ehhez képest, úgy tetszik, másoknak is arra van dolguk, őket, az ellentüntetőket, rendőrsorfal választja el az állami rendezvényen kulturáltan szórakozóktól.

Jó az a kapucni.

Fotó: 24.hu / Molnár Zoltán
Fotó: 24.hu / Molnár Zoltán

3V

Vágó, Varjú, virág.

MTI Fotó: Marjai János
MTI Fotó: Marjai János

Fél tizenkettőkor valami történni fog!

Hiszünk a végtelenül rafinált konteókban, így játszi könnyedséggel dekódoltuk az MTI alábbi fotójából a rejtjeles üzenetet: fél tizenkettőkor valami történni fog. A nap is látja.

Budapest, 2016. március 15. Zászlófelvonás katonai tiszteletadással az 1848-49-es szabadságharc 168. évfordulóján az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2016. március 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Aki magyar, migránsozik

Forrás: Fidesz

Ezt a meghívót tette közzé a minap a Fidesz.

Mit tetszenek szólni ehhez?

Van arra válasz, hogy a túróba’ jön a mi elvileg közös ünnepünkhöz a bevándorlósozás? Most akkor mindannyiunké március 15., vagy csak az antimigránsistáké? Szabad ilyet?

 

Puskatus

Komor katonák, komor falak, komor idő, komor államfő.

Komor komondorok, az kéne még. Meg vizsgázó vizslák. (Hogy még egy klasszikust idekeverjünk.)

Budapest, 2016. március 15. Áder János köztársasági elnök (b3) és Benkõ Tibor, a magyar honvédvezérkar fõnöke (b) az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 168. évfordulóján 2016. március 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Álló nap program, hogy a fronátvonulás adja a másikat

Tóth Ricsi kolléga komplett cikket szentelt a mai menetrendnek, itt lehet olvasni, mi megelégszünk egy laza zanzával.

Fél tizenegytől Orbán és Tarlós beszél a Kossuth téren, a TEK még a spájzot is lezárta, aztán Citromhadművelet fedőnéven lovasmenet indul a várba, s odafönt családi programok szórakoztatják az ünnepi sokadalmat.

Délután háromkor az Országházban Áder államfő és Orbán kormányfő átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, nekünk már megvan a lista, az MTI-nek köszönhetően, de el nem árulhatjuk, az mindenesetre már kijött, hogy a saulfiások Kossuthot kapnak.

Demonstrálnak kockás ingesek, s ünnepel az összes párt a Pilvaxtól a Március 15. térig – tényleg tessék kattintani Ricsi kolléga cikkét.

Valahány csepp

Esik eső karikára, Sombereki István főtörzszászlós korhű kalapjára.

Zászlófelvonás a Parlament előtt, megkokárdult esernyővel.

Budapest, 2016. március 15. Katonák a Kossuth Lajos téren, ahol felvonják Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 168. évfordulóján, 2016. március 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Olvasói sztorik