Élő Belföld

Orbán nem szerény: Európa élére áll

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Korábban a témában:

Míg kormányfőnk világösszesküvést leplezett le, mi Semjén lovát kerestük, láttunk kokárdát kukán, múzeumot drónról, Poldi bácsit archívról, furulyás afterpartit, Rogán Cecíliát fűkabátban, hallottunk legszebb bugyiról és szegény Gombóc Artúrról. Élőztük az ünnepet.

Hírfolyam 0 új
16:38

Sakkdobozból árul Gézu kokárdát

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Volt ám nekünk egy szép fotósorozatunk napközben.

Amott a teljes cikk, emitt egy idézet Gézutól:

Tavaly nem fix árakon árultam, hanem becsületkassza volt, és akkor mindenki fizetett a kedve szerint, voltak olyan emberek akik belemarkoltak és vitték is, csak ugye nekem is van benne pénzem. Tavaly a „Talpra magyar” volt a mondatom, idén ezt találtam.

Fotó: 24.hu / Pál Anna Viktória
Fotó: 24.hu / Pál Anna Viktória
16:27

Közel hajol a fülemhez, hogy a férje meg ne hallja, és azt súgja: ma a legszebb bugyimat vettem fel

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Miközben mi a Kossuth- és Széchenyi-díjak meg a mindenféle keresztek miatt csuklunk a meghatottságtól, beesett még egy Gerlóczy poszt itt. És naná, hogy a díjakat ekézi.

Ilyen mondatokkal:

Úgy általában, nem értem, miért gerjed az ember ennyire a díjakra, miért termel annyi vörösvérsejtet az emberekben, ha meghallják, hogy díj, Kossuth-díj, franciakrémes olvad a szájban, Babérkoszorú, édes faszom, hogy csiklandozza a fülem tövit, Nobel-díj, ó, a büszke, tehetséges nemzet, Oscar-díj, uram isten, micsoda szőnyeg, micsoda briliáns.

Aztán meg ide lyukad ki:

A Bächer mindig azt mesélte nekem, tudod mi a díj, süsd meg, jövök ki az előadásról, vége van a fellépésnek, oda lép hozzám egy hölgy, egy ötvenes olvasó, mögötte ott áll a férje, nyakkendőben, öltönyben, a hófehér hajával, és azt mondja nekem a nő, közel hajol a fülemhez, hogy a férje meg ne hallja, és azt súgja: egy valamit tudnia kell, ma a legszebb bugyimat vettem fel, majd elrohan, ez a díj, bazdmeg.

Isteni szöveg ez is, mint Csukásé. Tessék elolvasni az egészet.

16:13

Csukás mesternek középkereszt jutott, Balázs Fecó Kosuth-díjas

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Délután három óta zajlik a Parlamentben a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend nagykeresztje és a Magyar Érdemrend középkeresztje átadása – komplett cikket szentelünk az eseménynek, pontosabban a névsornak.

Itt és most megjegyezzük, jó napja van mások mellett a saulfiásoknak, a zenész Balázs Fecónak, a színész Benedek Miklósnak, az operaénekes Gulyás Dénesnek, a bíboros Erdő Péternek és az író Csukás Istvánnak.

Tiszteletünk jeléül idekopizzuk Csukás mester örökbecsűjének kezdő bekezdéseit.

Szegény Gombóc Artúr

Pom Pom ült egy ágon. Hogy ki is Pom Pom? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy szőrsapkához hasonlít, ahogy ül az ágon. Föl-le, föl-le jár, mivel egy kis szellő hintáztatja az ágat.

Egyszer fönt, egyszer lent. Aztán persze középen is.

Picur kíváncsian figyelte. Fölnézett, aztán le s persze középre is.

– Most olyan nehéz vagyok, mint… mint szegény Gombóc Artúr! – mondta Pom Pom fülmagasságban, mivel a szellő elfutott, s az ág abbahagyta a hintázást. – Elmeséljem?

– Igen – mondta Picur. – Majd szép lassan megyek. Az iskola megvár.

Pom Pom Picur fejére ült, mint egy sapka, és mesélt. És senki, de senki se vette észre, hogy Pom Pom nem sapka, és senki, de senki se értette, hogy miért nevetgél Picur, ahogy lassan, nagyon lassan ballagott az iskolába.

15:45

Ismét napfényen a gárdisták

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

A Jobbik Március 15. téri rendezvényén a hosszú ideje inaktív Új Magyar Gárda is felvonult – ez alighanem párton belüli vereség a jó ideje a vizslásodás/néppártosodás mellett kardoskodó Vona Gábor számára.

Molnár Zoltán kollégánk nyolcszáz főre saccolta a tömeget, s számlált mintegy húsz lengyel Jobbik-szimpatizánst is.

A megemlékezésen eldördült ágyúlövés (koreográfiai céllal), és a jelenlévők hallhattak Victor Hugót idézetet („Magyarország a hősök nemzete”), méghozzá Toroczkai Lászlótól, akit „a Jobbik legharciasabb végvári vitéze” kitétellel konferáltak fel.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Vona Gábor szerint „farkasordító hideg kezd lenni”, ugyanis „sokan ott is farkast kiáltanak, ahol nincs is”; a pártelnök elszavalta Petőfi ikerverseit – az A kutyák dalát és az A farkasok dalát. Szerinte

aktuálisan a hiénák dalát kéne még megírni,

hiszen a hiénák azok, akik „dögöt esznek, hemperegnek a vérben”. S ha már vér: Vona kéri, „soha ne higgyük, hogy a szabadságért kiontott vér hiábavaló”. Sőt azt is követeli, rehabilitáljuk 2006-ot, „amikor a nép joggal vonult az utcára”.

A pártelnök szerint minden nagy történelmi tettet megelőz egy felkészülési időszak, na, ilyen most nincs,

nincs pezsgő vita, csak luxuspezsgő, az értelmiség vagy visszavonult, vagy bólogatójános lett, újra a félelem igazgat, amit kihasznál a kormány.

Vona Petőfiék tizenkét pontját aktuálisnak tartja,

de hiányzik egy tizenharmadik: a tolvaj politikusokat börtönbe zárassák!

15:27

A cenzúra, az nem kell

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Gyúrtunk egy testesebb cikket is a szocik rendezvényéről, itt olvasható.

Annyit azért elárulunk, hogy “a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését követelte a Nemzeti Választási Iroda budapesti, Alkotmány utcai épülete előtt tartott keddi tüntetésen”.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton
15:14

Csak azért is Námban!

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Ki nem találnák, Trócsányi igazságügyi miniszter hol ünnepel. Vietnamban.

A tárcafő bűnügyi jogsegélyegyezményt írt alá, és erről telefonon tájékoztatta az MTI-t. „Az egyeztetésekről szólva közölte: beszámolt a készülő polgári perrend és a büntetőeljárási szabályok kihívásairól, a tárgyalófelek pedig a bürokráciacsökkentés és a közigazgatás korszerűsítése érdekében tett lépések, különösen az egyablakos ügyintézés bevezetése, továbbá a nyilvántartások iránt érdeklődtek.”

És még nincs vége: „A kétnapos látogatás során szerdán az igazságügyi miniszter a Hanoi Egyetem jogi karán tart előadást a magyar alaptörvényről, valamint az európai integrációról Szuverenitás és európai értékek címmel.”

15:01

Mit kíván a magyar nemzet?

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Lackfi János megmondja.

“Olyan hazát, hol nem ugyanazt ismétli mindig a gramofon,
Olyan hazát, hol nem löknek a sínek közé a peronon,
Olyan hazát, hol az árvalányhaj s az árvalány is védett növény,
Olyan hazát, hol a keserű nem sors, hanem stampi tömény…”

Van tovább is – katt ide.

14:57

Csak azért is lovon! Vagy inkább repülőn

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

semjén zsolt lovon közlekedik (semjén zsolt, )

Nagyon, nagyon vártuk Semjén Zsoltot, aki két és három éve is azzal vétette észre magát március tizenötödikén, hogy kalaposan belovagolt Marosvásárhelyre. Tavaly elmaradt a fellépés, reméltük, idén végre ismét vidám nyerítés gazdagítja majd az ünnepi kavalkádot. Erre most jön ez az MTI-hír: Semjén Zsolt a migránsválságról és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Jordániában.

Fáj ez nekünk, még akkor is, ha „a kormányfő helyettese részt vett az ammani nagykövetség március 15-i nemzeti ünnepi megemlékezésén”.

Archívot böngészve vigasztalódunk.

Plusz egy mondat erejéig idézzük a miniszterelnök-helyettessel két és fél éve készült interjúnkat: “Csak azért is Székelyföld, csak azért is magyar, csak azért is lovon!”

14:36

Csínom Palkó, Csínom Janka

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Míg a szociknál Lukács Zoltán arról beszél, hogy ha a Római Birodalom és a Szovjetunió is össze tudott omlani, akkor az Orbán-rendszer is megadhatja magát, a Jobbiknál Ásotthalom polgármestere, Torockai László azt bizonygatja, hogy ő találta fel a kerítést, a liberálisoknál pedig Fodor Gábor véli úgy, hogy a negyvennyolcasok a szabadságért küzdöttek, Orbán pedig a szabadság ellen, nos, mindeközben a Várkertbazár előtt ilyen cukor jelenetek zajlanak.

Budapest, 2016. március 15. A Magyar Huszár és Katonai Hagyományõrzõk lovas huszárai a Várkert Bazár épülete elõtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján 2016. március 15-én. MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos
14:27

Poldi bácsi

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

„Vajon a köztévé vezetése mit akar üzenni azzal, hogy az Orbán-beszéd után egyből az Égig érő fű megy a Dunán?” Ezt posztolta az imént a Facebookra a VS-es Kósa kolléga, míg mi tátott szájjal néztük Poldi bácsit, valamint Holovátz 1. és Holovátz 2. produkcióját.

poldi bácsi 2

14:15

Önmagára támadt egy parlamenti képviselő

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Gerlóczy barátunk Thaiföldön írja könyvét, meg olykor néhány posztot nekünk is – a legfrissebbet idemásoljuk, nagyon fincsi.

Ebben a rohadt agyellágyulós dzsungelmelegben végre rájöttünk, hogyan bukhat meg a kormány, hogyan tör ki a forradalom, és ki végzi majd el a piszkos munkát, ki lesz az első, aki azt mondja, állj, elég volt.

Íme:

Egy képviselő, derék keresztény honatya a Kossuth téren sétál keresztül a szolgálati Audi kulcsával a kezében, egy dalt fütyörészik széles jókedvében, mit sem sejtve, amikor egyszer csak, teljesen váratlanul magára támad: na most végem, én mocsok szemét állat, üvölti, most meglakolok, a kurva életbe, és megpróbálja agyonverni magát, de a parlamenti díszőrök lefogják. Amikor már úgy tűnik, mintha megnyugodott volna, aljas és sunyi módon kiszabadul a díszőrök fogságából, és rohan a villamos felé, eddig tűrtelek meg, te gané, te vérszívó, népnyúzó senkiházi, elég volt belőled, üvölti, és a villamos alá ugrik. Nesze, te szemétláda, kiáltja, és elájul. A járókelők próbálják megmenteni, mentőt hívnak a derék politikushoz, akinek mindkét lábát levágta a villamos, de a képviselő egy hirtelen mozdulattal előkapja Mont Blanc tollát, és szíven szúrja magát. Hogy én micsoda mocskos egy állat vagyok, na most majd megfizetek mindenért, ezt nagyon megérdemeltem – ezek az utolsó szavai.

A tömeg tehetetlen az erőszakkal szemben, az indulatok elszabadulnak. A kormány valamennyi tagja még aznap agyonveri magát.

14:00

Gyűlnek a szocik és a jobbikosok

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Az MSZP a kopaszbotrány színhelyén, az Alkotmány utcában, a Nemzeti Választási Iroda előtt tart gyűlést, a Jobbik a Március 15. téren, a Petőfi-szobornál.

Fotó: Kaufmann Balázs
Fotó: Kaufmann Balázs

 

13:54

Ahol nincs vita

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Toi toi a Kálvin téri demarkációs vonalon.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton
13:48

lol

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
13:12

Galkó Balázs Szabad Sajtó-díjat kapott

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Tóbiás József adta át neki.

Galkón kívül Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője és Klecska Ernő a Fejér Megyei Hírlap újságírója részesült a díjból.

Tóbiás arról beszélt, hogy a sajtószabadság pontosan megmutatja a társadalom állapotát, és ma semmi ok a magyar sajtó szabadságának ünneplésére. Idézünk a pártelnöktől: “Nem a létező, hanem az óhajtott sajtószabadságot ünnepeljük.”

Galkó Balázs színművész átveszi a Szabad Sajtó-díjat Tóbiás Józseftől, az MSZP elnök-frakcióvezetőjétől Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban. MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.