Belföld

Jön az eső, múlik a migrén

Legalább egy kis időre mindenhol kisüt a nap, de kelet felől újabb eső jön.

Szerdán hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de jobbára gomolyfelhős lesz az ég az egész ország felett. Délutántól a Tiszántúlon és Borsodban többfelé meg is vastagszik a felhőzet, és estétől a határ mentén újra eleredhet az eső – írja a met.hu.

Az északkeleti szél főként az Alföldön élénkülhet meg, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű. Késő estére 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön északnyugaton, nyugaton több órára is kisüthet a nap, másutt többnyire erősen felhős időre számíthatunk. Az ország nagy részén napközben csapadék nem várható, majd késő délutántól, estétől délkelet felől egyre nagyobb területen elered az eső.

Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, eleinte az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, de az esetleges panaszok egyre kevésbé hozhatók összefüggésbe a légköri változásokkal.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik