Belföld

Bankrablás az Oktogonnál – Őt keresik

Az ismeretlen támadó pénzzel hagyta el a helyszínt. A 24.hu úgy tudja, milliókat zsákmányolt.

Rendőrök szállták meg az Oktogont, ahol kiraboltak egy bankfiókot szerda délelőtt. Munkatársunk szerint a bank melletti étteremben nem hallottak semmit, csak azt vették észre, hogy sok rendőr van a környéken.  A bank előtti járdaszakasz egy részét lezárták az egyenruhások.

bankrablás az oktogonnál
Fotó: 24.hu

Jelenleg is helyszínelők dolgoznak pénzintézetnél,  sátrat is felállítanak.

bankrablás oktogon
Fotó: 24.hu

A rendőrség kérdésünkre közölte: a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen férfi 2016. február 24-én 9 óra 40 perc körüli időben egy Budapest VI., Oktogon téri bankfiókba bement, majd az egyik alkalmazottat fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegetve felszólította a bevétel átadására. Az alkalmazott ennek eleget tett, a férfi a pénzzel elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki.  Az ismeretlen tettesről fénykép áll rendelkezésre.

oktogon bankrabló

Ha ezen a képen nem ismeri fel, hátha így:

oktogon bankrabló 2
Fotó: 24.hu

A 24.hu úgy értesült, a támadó több millió forintot zsákmányolt. Információink szerint az egész akció nagyon “csendesen zajlott”, a fegyveres férfi lényegében odasúgta a banki alkalmazottnak, hogy miért jött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06 (80) 555-111-es “Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik