Belföld

Mi a különbség a fideszes bűnözők és a jobbikos bűnözők között?

Széthullik a képviselők családja? Kicsi botrányok napja a Parlamentben.

Orbán Viktor a napirend előtti körét követően elhagyta a Parlamentet, Prágába száguldott, ahol délután négykor a V4-ek migránsügyi ülésén volt jelenése, de azért az osztályfőnök távollétében is zajlott néhány említést érdemlő szócsata.

Mi a különbség a fideszes bűnözők és a jobbikos bűnözők között?

Ezt a kérdést a jobbikos Szilágyi György és Dömötör Csaba fideszes államtitkár járta körül egy hétfő délutáni parlamenti interpellációban. Szilágyi követelte, a kormánypárti képviselők „mutassák meg a vagyonukat, ha nincs titkolni valójuk”, mire az államtitkár azon lamentált, hogy Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid öt helyről vesz föl fizetést. Szilágyi szörnyű haragra gerjedt, és a viszonylag csöndes parlamenti nap tán legerőteljesebb hangját megütve rótta fel a Fidesznek, hogy egyik politikusukról a minap derült ki, hogy bebetonozta meggyilkolt ellenfelét, a Fidelitas velnesz-disznóölésén pedig

agyba-főbe verték egymást az önmaguk és a kolbászok-hurkák feltöltődésére érkezett résztvevők.

Még a napirend előttiek sorában rögzítettük azt a különös állítást, hogy Dúró Dóra szerint „a Fidesz a múlt század politikai kultúráját képviseli, a huszonegyedik századét viszont a Jobbik és az LMP”. Azért ebben még futunk egy kört.

Széthullik a parlamenti képviselők családja?

Ezt a mindannyiunkat méltán izgató témát a jobbikos Novák Előd vetette fel. Mégpedig annak kapcsán, hogy változik a parlament munkarendje, és úgy tetszik, tavasszal bőségesen lesz hosszú nap a t. Házban. Novák szerint „a családok széteséséhez vezet” az éjszakai ülésezés. A fideszes Balla Mihály szerint az lehet a baj, hogy Nováknak a felesége (Dúró Dóra) is a Ház tagja, így az éjszakázás végső soron személyes probléma.

Na, erre aztán ugrott Dúró Dóra, sértőnek érezte Balla szavait, személyes érintettségre hivatkozva, ügyrendben kért szót, jelezte: korábbi ciklusokban is dolgoztak házaspárok a törvényhozásban, sőt „Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is volt egyéni képviselőjelölt”. Latorcai János levezető elnök nem rendelt el ügyrendi vitát, amit Novák bekiabálva sérelmezett, mindhiába.

Marad a dupla éjszakázás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik