mszp (mszp, szegfű)
Belföld

Megvették az MSZP székházát, cukrászda nyílik benne

24.hu
24.hu

2016. 02. 13. 07:39

A Geoholding és a Móra könyvkiadó vásárolja meg az MSZP székházát – erősítette meg a Népszabadságnak Horváth László, a Geoholding meghatározó tulajdonosa.

Horváth László elmondta, a foglalót a jövő hét elején utalják át. Hitelt vesznek fel a vásárlásra, a bankkal a napokban zárulnak a tárgyalások. A Geoholding és a Móra könyvkiadó kétharmad-egyharmad arányban osztozik majd az épület tulajdonjogán.

Az épületbe könyvkiadók, valamint a Geomédia-csoporthoz tartozó lapok – köztük a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek – szerkesztősége költözik be. Az utcára nyíló frontot könyvesboltként és cukrászdaként, a földszinten lévő 250 fős nagytermet gyermekszínháznak hasznosítják majd. A vételárat firtató kérdésre Horváth László nem válaszolt, mert azt mindkét fél üzleti titokként kezeli. A lap információi szerint az új tulajdonosok hozzávetőleg 800 millió forintot fizetnek a terézvárosi épületért.

A szocialisták így rendezni tudják tartozásaik jó részét. Az elmúlt években az MSZP hozzávetőleg kétmilliárd forint adósságot halmozott fel, miközben gyengébb választási eredményei miatt költségvetési támogatása is csökkent, most évi 427 millió forint. A tartozás legnagyobb részét a Jókai utcai ingatlanra felvett hitel teszi ki – írja a Népszabadság.

Kommentek

Klinghammer István (klinghammer istván, államtitkár, )Volt oktatási államtitkár: Teljesen értelmetlenek a tüntetések
The British singer Robbie Williams (Robert Peter Williams) in concert at Lucca Summer Festival. Let Me Entertain You Tour, Lucca (Italy), 23rd July 2015 ©MP/Portfolio/LeemageRobbie Williams ma ünnepli 42. születésnapját - Reggeli pakk