Miskolc, 2016. február 11.
Orbán Viktor miniszterelnök Kriza Ákos polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a miskolci városházán 2016. február 11-én. A kormányfõ annak alkalmából tárgyalt a polgármesterrel a megyeszékhely fejlesztéseirõl, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség Lillafüreden tartja kihelyezett ülését.
MTI Fotó: Vajda János
Belföld

Orbán a miskolci egyházmegye püspökével tárgyalt

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 11. 16:20

Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön látogatást tett az egyházmegye székházában, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A miniszterelnök és a püspök eszmecseréjén – amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is – a magyar kormány és a görögkatolikus egyház, ezen belül a miskolci egyházmegye együttműködéséről, a jövőbeni közös feladatokról volt szó.

A sajtófőnök hozzátette: a baráti hangulatú megbeszélésen a Miskolci Egyházmegye püspöke köszönetét fejezte ki a kormányzat eddigi támogatásáért, amellyel sikerült felújítani a székesegyházat, valamint az egyházmegyei levéltár és egyházművészeti gyűjtemény épületét, ahol az egyházmegye köznevelési intézményeinek központi irányítása is folyik.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

ALEPPO, SYRIA - FEBRUARY 08: Syrians who flee the attacks of Syrian and Russian air forces, shelter at tents and try to live their lives with humanitarian aid send by Turkey, at the Bab al-Salameh border crossing on Turkish-Syrian border near Azaz town of Aleppo, Syria on February 08, 2016. Fatih Aktas / Anadolu AgencyKeményen beszólt a menekültügyi főbiztosság a V4-eknek
máv (Array)A szakszervezetek nemet mondtak a MÁV-nak