Belföld

Embertelen körülmények között szállította a menekülteket, vádat emeltek ellene

Az alig 6 köbméter légterű raktér szellőzése minimális volt, fél óra elteltével az embereknél már légzési nehézségek léptek volna fel.

Vádat emeltek egy menekülteket kisteherautóba zsúfoló román férfi ellen Csongrádban. A megyei főügyészség keddi közlése szerint a külföldinek emberek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a férfi megállapodott megbízójával, hogy 300 euró fejében a mások által a szerb-magyar határon illegálisan átjuttatott menekülteket Ásotthalom közeléből Ausztriába szállít. Budapesten a megbízójától átvett egy kisteherautót, azzal augusztus 31-én az államhatárhoz hajtott, majd Ásotthalom közelében egy elhagyott benzinkút mellett felvett 23 szírt. Röviddel később a rendőrök megállították a járművet, a vádlottat pedig őrizetbe vették. A menekültek közül tízen elfutottak a helyszínről.

Az alig 6 köbméter légterű raktér szellőzése minimális volt, fél óra elteltével az embereknél már légzési nehézségek léptek volna fel, a testi és lelki gyötrelmek miatt a pszichés eredetű rosszullétek mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik