Belföld

Legalább huszonnégyszer szúrt a gyulai gyilkos fiatal

A 20 éves fiú ismerősét ölte meg. Azon túl, hogy megkéselte, többször fejbe is rúgta és elvette négyezer forintját.

Előzetes letartóztatásba került az a fiatal, aki a gyanú szerint péntek hajnalban megölt egy hajléktalan férfit Gyulán. A Békés Megyei Főügyészség hétfőn megrázó részleteket közölt az ügyről.

A tájékoztatás szerint a fiú régebb óta ismerte áldozatát, akire – kisebb-nagyobb sérelmek miatt – haragudott. Ennek ellenére többször ittak együtt. Így történt ez múlt csütörtökön is. A fiatal észrevette, hogy ismerősénél több ezer forint van és úgy döntött, megszerzi a pénzt. Miután több kocsmát is végigjártak, péntekre virradó éjszaka a gyulai buszpályaudvarra mentek, hogy ott aludjanak. A fiatal azt tervezte, miközben a férfi szundít, elemeli a pénzét.

A férfi azonban ébren maradt, támadója emiatt dühös lett és többször fejbe rúgta. Az áldozat elvesztette az eszméletét, ismerőse ekkor kivette a kabátjában lévő négyezer forintot illetve a kését, amivel többször mellkason szúrta.

Ezután elindult haza, de visszament és ismét nekiesett: Többször fejbe rúgta, majd megszúrta – legkevesebb huszonnégyszer. A férfi belehalt sérüléseibe.

A fiút a reggeli órákban fogták el, a rendőrök az otthonából állították elő.

„A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a már kihallgatott, illetve még ki nem   hallgatott tanúk befolyásolásával  vagy  megfélemlítésével a bizonyítást meghiúsítaná vagy megnehezítené” – tájékoztatott az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik