Belföld

Az M3-ason hagyták részeg társukat, halálra gázolta egy autó

A férfi csúnyán berúgott és nem akart visszaszállni a kocsiba. Kollégái megelégelték és elhajtottak. Visszamentek ugyan, de már késő volt.

Vádat emelt az ügyészség öt ember ellen, akik tavaly szeptemberben az M3-as autópályán hagyták részeg társukat, akit halálra gázolt egy kocsi. Segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelniük.

A vádirat szerint a hatfős társaság szeptember 11-én Győrből indult el Nyíregyházára egy kisteherautóval, miután végeztek a munkájukkal. Útközben az M1-es, illetve az M3-as autópályán többször megálltak benzinkutakon, pihenőkön és ittak. A legtöbb alkoholt a későbbi áldozat fogyasztotta. Nagyon berúgott és hangoskodott útközben, illetve többször megpróbált kiszállni, ám társai ezt megakadályozták.

Amikor elhagyták a Nyíregyháza közelében lévő kálmánházi pihenőt, a férfi ismét próbálkozott, a sofőr ekkor – a 221-es kilométer közelében – félrehúzódott a leállósávban. Mind kiszálltak, hogy könnyítsenek magukon, ám az áldozat nem akart visszaülni, ellenállt, társainak ekkor elegük lett és a nyílt pályán hagyták őt.

az egyik nyíregyházi benzinkúton megálltak, hogy tankoljanak, a sofőr ekkor értesítette a rendőrséget, hogy a férfi az autópályán tartózkodik, és kérte, hogy menjenek érte. A tankolás után ők is visszaindultak az érintett pihenőhöz.

Súlyosan ittas társuk eközben az M3-as autópálya külső forgalmi sávjában ácsorgott, ahol egy szabályosan közlekedő kocsi elütötte. A férfi szörnyethalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik