Belföld

Nem volt hely, a váróteremben feküdt az infúzióra kötött beteg

24.hu
24.hu

2016. 01. 22. 17:11

Egyszerűen nem volt hely a kórház szerint a sürgősségi osztályon, ezért a fosó-hányó fiúnak a váróban, egy padon kellett kivárnia, míg lecsöpög az infúzió.
Korábban a témában:

A magyar egészségügy mindenkori helyzetére abszolút jellemző történetet közölt le az Index pénteken. Egy férfi péntek hajnalban erős hasmenés és folyamatos hányás miatt ment be a XI. kerületi Szent Imre Kórház sürgősségi osztályára. Vért vettek tőle, EKG-t készítettek, majd bekötöttek neki egy infúziót. Az orvos javasolta, hogy egy padon várja meg, amíg az lecsöpög.

A beteg továbbra is többször hányt, nem volt jól, azt mondták neki, feküdjön el a padon (később egy orvos arrébb küldte, hogy ne akadályozza az újonnan érkezőket). Később a vele lévő szülei szereztek neki pokrócot. Arról eltér az álláspont, hogy volt-e infúziós állványa, a kórház szerint igen, a beteg szerint egy ruhafogast fogtak be e célra. A fiút az apa lefotózta, itt a kép.

Az infúzió lecsöpögése után elvégeztek egy hasi ultrahangot, majd elengedték a beteget. Ő korábban, 2014 novemberében is kórházba került ugyanígy, akkor kapott kórházi ágyat is. Az intézmény állítja, szabályszerűen jártak el, mivel a beteg állapota stabil volt, és az ő kifejezett kérése volt, hogy szüleivel a váróban maradhasson.

Betegszobába azért nem kerülhetett, mert ott nem volt hely.

Ez azért történhetett, mert az éjjel 24 beteg érkezett az osztályra, aminek csak tíz ágya van. Az osztályvezető főorvos szerint a beteg nem igényelt kórtermi elhelyezést.

Kommentek

általános iskola (általános iskola)Jól megszívatták a kisdiákokat a felvételin
Zalahaláp, 2015. május 28.
A horvát különleges erők katonái egy épületbe hatolnak be a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központjának ujdörögdi bázisán megrendezett Jackal Cave 2015 elnevezésű nemzetközi gyakorlaton 2015. május 28-án. A magyar, amerikai és horvát különleges erők részvételével tartott gyakorlat célja a hagyományos és különleges műveleti erők integrációjának fejlesztése és a városi harc gyakorlása.
MTI Fotó: Nagy Lajos142 milliárdért vehetünk katonai helikoptereket Putyinéktól