Belföld

Felmondtak a győri kórház sebészei? A kórház cáfol

A Népszava azt írta először, hogy szerda délelőtt egy kivételével az összes sebész felmondott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznál. A lap korai információi szerint a kórház vezetése délután tárgyal a 12 orvossal. A Népszava is, lapunk is megkereste a kórházat, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központot. Később kiderült, ilyen nem történt.

A Kisalföld szerint a kórház vezetése cáfolta, hogy felmondtak volna a sebészek. Állítják, csak az ügyeleti díjaik rendezését szerették volna elérni, ezt egy elkeseredett hangú levélben tették szóvá.

Prof. Oláh Attila sebész főorvos állítása szerint osztályának egyetlen orvosa sem szeretne felmondani és elmenni, de annak nyilvánvalóan súlya van, hogy a levél alján tizenhat név szerepel, mondta.

A 24.hu megkeresésére azt válaszolta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hogy a győri kórház vezetése nem jelezte a fenntartó felé, hogy dolgozói felmondtak volna.

Dr. Tamás László János, a kórház főigazgatója azt mondta, neki a sebészek kérését annak fényében kell átgondolnia, hogy az valamennyi, ügyeletben lévő orvost, nem csak sebészt érint.

Az ügyeleti pótlékot tehát szerinte csak úgy lehet felemelni, ha azt mindenki megkapja. Ez a forrás azonban nem áll rendelkezésre, így megállapodás szerda délután nem született.

Kiemelt képünkön egy dolgozó kerekesszéket tol a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan épült épületszárnyának folyosóján, még 2013. február 28-án.  MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik