Belföld

Kerítést építhetünk a román határra is

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 19. 19:06

Magyarország kész "már másnap" kerítést építeni romániai határán, ha a migránsok Horvátország helyett arra vennék az irányt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Reuters hírügynökségnek azt mondta, Európa déli határai még mindig tágra nyitva állnak a közel-keleti és az afrikai migránsok százezrei előtt, ami kétségeket vet fel a nyitott belső európai uniós határok schengeni rendszerének jövőjével kapcsolatban.

A miniszter szerint több tízezer rendőrrel és katonával kellene megerősíteni a közös európai erőt, hogy megállítsák a migránsok áradatát Görögország hosszú tengeri határánál.

Ha nem lenne tragikus (a helyzet), nevetnék, amikor az európai tisztségviselőket arról hallom nyilatkozni, hogy a Frontex (az Európai Unió határőrizeti ügynöksége) több száz tisztje lenne a megoldás – nem ez a helyzet

– idézte a Reuters a magyar minisztert.

Ha Görögország nem kíván részese lenni a megoldásnak, akkor a bolgárokkal és a macedónokkal kell tárgyalnunk – mondta.

Magyarország előkészületeket tett arra, hogy szükség esetén gyorsan kerítést építsen a Romániával közös határán.

Ha ott kerítést kell majd építenünk, már másnap kész leszünk rá … Minden korábbinál valószínűbb, hogy a (belső határellenőrzés nélküli) schengeni övezet déli határa egyenlő lesz Görögország (Bulgáriával és Macedóniával közös) északi határával

– fogalmazott.

Kommentek

Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák SzilárdTörvényesen licitálhatott Mészáros Lőrinc 300 hektárnál több földre
Újra járnak a vonatok a Nyugati és Rákosrendező között