Belföld

190 millióba került David Cameron őrzése

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 08. 06:49

Levegőben köröző helikopter, rendőrségi konvoj, fegyveres biztonságiak kísérték David Cameron  brit kormányfő csütörtöki, budapesti látogatását. A Bors információi szerint Cameron nagyjából négy órát felölelő programjainak biztosítása 47,5 millió forintba került, látogatásának biztonsági költségei pedig 190 millió forintba kerültek. A brit miniszterelnököt 12 autóból álló konvoj hozta, két angol testőrrel érkezett, magyarországi védelméről a TEK munkatársai gondoskodtak.

A lap emlékeztet: a közelmúltban kiderült, hogy a tavaly novemberi párizsi terrortámadások egyes elkövetői Magyarországon keresztül utaztak a francia fővárosba, így Cameront elképesztő biztonsági intézkedésekkel védték. Lényegében a teljes belvárost lezárták, az utcákon gépfegyveres rendőrök és katonák őrködtek a tetőket mesterlövészek szállták meg.

A konvoj útvonalánál lévő műanyag kukákat leszerelték, egy üres kórházban pedig egy műtő teljes személyzete bemosakodva várta, hogy szükség esetén ellássák a védett személyt.

A brit kormányfő tegnapi látogatásáról bővebben itt olvashat.

 

Kommentek

AppleMark180 millióból készítik elő a minisztériumok Várba költözését
DIGITAL IMAGEBezár a legnagyobb magyar spermabank