Belföld

Deutsch elbukta a drogpert Juhásszal szemben

A kormánypárti politikus első és jelenlegi felesége is tanúskodott az ügyben.

Ítélet született az egyik perben azok közül, melyeket Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke ellen – írja a 444. Deutsch polgári és büntetőpert is indított Juhász ellen, aki azzal vádolja, hogy kábítószert fogyasztott. Ennek előzménye, hogy a kormánypárti politikus egy interjúban arról beszélt, hogy soha életében nem fogyasztott drogot egy gyerekkorában látott NSZK-film miatt. Juhásznak bevallott célja volt, hogy Deutsch beperelje és bíróságra kerüljön a vita.

A hétfői tárgyaláson Deutsch mellett tanúskodott első és mostani felesége is. Az első feleség – a politikus három gyermekének anyja – arról beszélt, hogy ismeretségük három évtizede alatt sosem tapasztalta jelét annak, hogy a politikus drogozott volna, szerinte ez meglátszott volna. Mostani felesége pedig házasságuk egyik alaptételének nevezte, hogy elutasítják a drogokat. Arról a videóról, melyen Deutsch elképesztően izzadva nyilatkozik, azt mondta: az EP-választások eredményváróján minősíthetetlen volt a szellőzés.

Juhászék a per során egyetlen tanút hoztak személyesen a bíróság elé. Ő azt mondta, hogy a Nincs Pardon nevű szórakozóhelyen biliárdozás közben találkozott Deutschcsal, akivel a biliárdszoba melletti vécében együtt szívtak el egy füves cigit. Deutsch viszont azzal érvelt, hogy a Nincs Pardonban soha nem volt biliárdasztal, csak egy biliárdszobának keresztelt helyiség. Juhász négy másik tanúja írásban tett vallomást, de azt mondta: egyikük, aki azt állítja, hogy az 1990-es években kokainnal kereskedett, személyesen is hajlandó lenne megjelenni.

A bíróság viszont úgy döntött, hogy nem lesz több tárgyalás, az állítólagos drogdíler vallomása sem hangozhat el élőben, mert az alperes későn állt elő a tanúval. Végül úgy döntöttek, elutasítják Deutsch beadványát, így Juhásznak nem kell büntetéstől tartania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik