Belföld

Hat év börtönt kapott Százhalombatta volt alpolgármestere

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás – egyebek mellett ezért kapott hat év börtönt, hat év közügyektől eltiltást és ötmillió forint pénzbüntetést egy ügyvéd pénteken a Budapest Környéki Törvényszék pénteken. Az MTI önkormányzati forrásból úgy tudja, hogy a férfi korábban Százhalombatta alpolgármestere volt.

A férfi – csalássorozat elsőrendű vádlottja – a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádirata szerint ügyvédi tevékenységével összefüggésben főként ingatlanmanipulációkkal és fiktív szerződésekkel szerzett különböző összegeket a sértettektől. A bűncselekménnyel okozott kár elérte a 145 millió forintot, melyből 46 millió megtérült.

A 2002-ben kezdődő, több mint hat éven át tartó csalássorozatban az elsőrendű vádlottal közreműködő bűntársak közül a másodrendű vádlottat 1 millió 750 ezer, a harmadrendűt 200 ezer forint megfizetésére kötelezte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, mert az ártatlanságát mindvégig hangoztató férfi felmentésért fellebbezett, míg a másik két vádlott, illetve az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik