Belföld

Hidegvérrel ölte meg idős szeretőjét a lajosmizsei fiatal – 18 évet kapott

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az első fokon eljáró bíróság áprilisi döntését, és 18 év fegyházzal sújtotta azt a lajosmizsei fiatalt, aki 2012 májusában megölte idős szeretőjét. Az ítélet jogerős. A korábbi döntést egyébként az ügyész tudomásul vette, ám a vádlott és védője enyhítését fellebbezett, így került az ügy az ítélőtáblára.

Szeretők voltak, de titkolták

A vádlott együtt lakott szüleivel Lajosmizsén, állandó munkahelye nem volt, gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. A 2012-ben a mindössze 22 éves fiú áldozata szomszédságában lakott. A 64 éves, szellemi fogyatékos nő szegényes körülmények között egy barakklakásban élt, és szinte csak a rokonaival beszélt. A környékbeliek – főként a gyerekek – gyakran gúnyolták számukra furcsa viselkedése miatt.

Gyilkos és áldozata között még 2012 előtt kezdődött a kapcsolat, de ezt nem tartották fenn rendszeresen. A fiú, amikor nem volt barátnője, hetente felkereste az asszonyt, általában az éjszakai órákban, részegen. Hogy mi volt közöttük, mindketten titkolták mások előtt.

A nő be akarta fejezni

A gyilkosság estéjén a fiatal sokat ivott, mert szülinapozott a családdal, ráadásul kábítószert is fogyasztott. Az éjjeli órákban ment haza, ám nem sokkal később megjelent az asszonynál. A nő beengedte, lefeküdtek, ám ezután közölte vele: meg akarja szakítani vele a kapcsolatot. A korábbi ügyészségi tájékoztatásban egyébként még az állt, hogy a fiatal megerőszakolta áldozatát.

A fiú halottnak hitte, de az asszony még élt

Összevesztek, az asszony azt akarta, a fiú menjen el. A fiatal emiatt dühös lett és ököllel állon ütötte a válláig érő nőt. Az asszony háttal a falnak esett, majd a földre zuhant. A támadó ekkor ismét megütötte, majd megfogta a nyakát, és ököllel megsorozta az arcán, a nyakán és a fején. Végül az utolsó csapás erejétől az áldozat kiesett a ház nyitott ajtaján és hanyatt vágódott. A nő ezután nem tudott mozdulni, szájából vér folyt. A támadó meglökte őt a lábával, azt hitte, hogy meghalt.

Fel akarta darabolni, végül aknába dobta

Először hazament egy ásóért és műanyag zsákokért, hogy elrejtse a testet, majd visszatért. Áldozatát a vállára vette, a szomszédos lakatlan házhoz vitte, és a nyitott, üres kazánházban a földre dobta. Fel akarta darabolni. Fogta az ásót, és többször lesújtott vele a fejére és a testére, majd ráhúzta a két nejlonzsákot. Az asszony ekkor még élt.

Végül az erdő felé vitte őt, úgy döntött, inkább elássa. Útközben eszébe jutott, hogy egy fás, bokros területen van egy vízakna. Odavitte, leemelte róla a fedlapot, becsúsztatta a nő testét a nyíláson majd visszazárta azt. Ezután próbálta eltüntetni a nyomokat.

Bosszúból ölt

Az indoklásban elhangzott: a vádlott magából kivetkőzve, embertelen, különös kegyetlen módon eljárva, egyúttal a sértettnek elhúzódó, szükségtelen szenvedést okozva oltotta ki áldozata életét. Bosszúból ölt, amiért az asszony visszautasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik