Belföld

Bérlethamisítással gyanúsították, rabosították a doktornőt

Beteg édesapjához igyekezett, amikor közrefogták az ellenőrök. Rendőrségi eljárás indult ellene.

Fogdára került egy budapesti doktornő, miután a BKK ellenőrei azzal gyanúsították meg, hogy hamis bérlet van nála – derült ki az RTL Klub Híradójából.

A nő vasárnap este beteg édesapjához igyekezett, a Kálvin téren jött fel a metróból, a kijáratnál felmutatta bérletét, mire három ellenőr körbefogta és elvették tőle a szelvényt. Felajánlották, hogy elengedik, ha kifizet nyolcezer forint helyszíni bírságot, a doktornő szerint viszont a bérlet nem hamis, számlával tudják igazolni, hogy egy BKK-jegypénztárban vették. Ezért a nő édesanyja kihívta a rendőröket, de azok a doktornőt vitték be, és rabosították.

Az édesanya elmondása szerint lányát órákig váratták a rendőrségen, egy pohár vizet sem kapott, végül hajnali 1 órakor engedték el.

Az esetet követően Gy. Németh Erzsébet, a Fővárosi Közgyűlés DK-s képviselője sajtótájékoztatón követelte a BKK eljárásának kivizsgálását, mondván, hogy nem fordulhat elő, hogy ártatlan embereket egy ellenőr bemondására rabosítsanak. A közlekedési központ belső vizsgálatot indított, azt mondták, annak lezárultával nyilatkoznak majd, a rendőrség pedig közölte, hogy hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt eljárás indult, de ha bebizonyosodik a doktornő ártatlansága, törlik a bűnügyi adatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik