Belföld

Zsineggel akarta megfojtani gyerekeit a százhalombattai anya

A fiatal nő gyógyszereket szedett és ivott, nem törődött gyerekeivel és gyakran bántalmazta őket.

Több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség azzal a nővel szemben, aki  meg akarta fojtani két gyermekét  tavaly nyáron Százhalombattán. Hamarosan bíróság elé állítják.

A vádirat szerint a fiatal nő korán abbahagyta az iskolát, munkahelye csak egyszer volt. Két gyermekét egyedül nevelte, anyja, ismerősei segítették pénzzel, illetve családi pótlékot kapott. Hol a családjánál, hol albérletben, hol átmenteni otthonban éltek.

2014 májusában Százhalombattán, albérletben laktak. A nő ekkor prostituáltként dolgozott, gyógyszert szedett és ivott. A gyerekekről nem gondoskodott megfelelően, gyakran a szomszédok adtak nekik enni. Óvodába, védőnőhöz nem jártak, nem foglalkozott velük, ellenben többször bántalmazta őket.

2014 augusztusában ki kellett költöznie a bérelt lakásból. Egész nap csomagolt, közben bevett több szem nyugtatót. Az esti órákban búcsúlevelet írt, amelyben az állt, magával és gyermekeivel is végez. Zsineget tekert a kicsik nyaka köré, és addig fojtogatta őket, amíg azt nem hitte, hogy meghaltak. Ekkor megijedt és átszaladt a szomszédba, hogy segítséget kérjen. Mentőt hívtak.

Az ügyészség szerint az, hogy a kicsik életben maradtak, csak annak köszönhető, hogy a nő azt hitte, meghaltak.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik