Budapest, 2015. június 22.
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatót tart a dohány-nagykereskedelemmel kapcsolatban Budapesten, a Kossuth téren, az Országzászló mellett 2015. június 22-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Az Együtt elnöke keményen kiosztotta az MSZP-t és Gyurcsányt

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 03. 12:41

Szigetvári Viktor szerint a két párt nem egy új ellenzék megteremésére készül, ha így folytatják, csak 2014 kudarcát ismételnék csak meg 2018-ban.

De ebben az Együtt nem lesz társa senkinek, mert mindenkinek változnia kell Szigetvári szerint. Írtunk már arról korábban, hogy Hiller korábbi bizalmasai Lázár minisztériumánál landoltak.

Erre – és sok egyéb másra is, de csak szépen, sorban – úgy válaszolt az Együtt elnöke, hogy „ha egyes ellenzékiek úgy készülnek 2018-ra, hogy volt kádereiket már most biztonságba helyezik a kormány kebelén, akkor ők nem kormányváltásra készülnek.”

Gyurcsány Ferenc pedig úgy néz ki, hogy „most elfogadja az egykulcsos adó félrevezetett kárvallottjainak a véleményét ahelyett, hogy változtatni akarna ezen.” Szigetvári a volt miniszterelnöknek is üzent: „ha egyes ellenzékiek immár az egykulcsos adót támogatják – mert bár sokan a vesztesei ugyan, de mégis van, akiknek így is tetszik -, akkor e politikusok képtelenek igazságosabb és szolidárisabb Magyarországot teremteni.”

Az előválasztásról

Ha immár két nagyobb ellenzéki párt követ el mindent annak érdekében, hogy megakadályozza az új ellenzék politikusainak a kiválasztását demokratikus előválasztással, akkor ők nem egy új ellenzék megteremésére készülnek. Az előválasztás nem hibátlan és nem tökéletes, de a versenyképtelen politikusokat felszínen tartó titkos alkuknál minden jobb.

A rendőri vezetők peréről

Ha egyes ellenzékiek a rendőrtábornokok elhibázott politikai koncepcióra épített pere kapcsán – a történelemhamisító Fideszt csak ellenpontozni akarva – immár úgy emlékeznek 2006 őszére, hogy akkor minden rendőri beavatkozással minden rendben volt, akkor nem tanultak az elmúlt évek megosztott magyar politikájának a tragédiáiból. Ha Vadai Ágnes csak arra képes, hogy az egyik oldal politikai vallására ellenvallást építsen, és ne fogadja el árnyaltan, hogy 2006 őszének sok vesztese és sok felelőse volt, akkor nem segíti a 2018-as kormányváltást. Mert 2006 őszének egyaránt vesztesei a vezetőik által magukra hagyott és a rendbontók által bántalmazott kisrendőrök, az ok nélkül megvert és jogerős kártérítésekben részesült békés, ellenzéki átlagemberek, és vesztesei mindazok, akiknek a nyugalmát és értékeit a Fidesz által felheccelt huligánok verték szét. De leginkább vesztese az egész ország. A Fidesz állami segítséggel is épített hazug politikai koncepciójára nem egy másik leegyszerűsítő politikai konstrukció a helyes válasz, hanem az őszinte beszéd, és benne az önkritika alázata.

2018-ban is 2014

Szigetvári úgy zárja a bejegyzését, hogy „mindezen fejlemények nem szolgálják egy új ellenzék megteremtését. Mindezek csak 2014 kudarcát ismételnék csak meg 2018-ban. De ebben az Együtt nem lesz társa senkinek, mert mindenkinek változnia kell.”

Ha nem találnak partnert a politikai palettán, akkor pedig önállóan indulnak majd.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.