Belföld

Eszméletlenre vert egy idős férfit a kecskeméti rabló

Hónapokon át tartó nyomozás után a rendőrök beazonosították és elfogták azt a rablót, aki egyetlen éjszaka alatt – pontosabban tíz perc különbséggel – két házba is betört Kecskeméten, és rátámadt a lakókra.  Az egyik ügyben még augusztusban, a másik kapcsán a napokban hallgatták ki gyanúsítottként.

A jelenlegi adatok szerint a rabló február 19 csapott le, este 11 óra körül. Értékek után kutatott a kiszemelt házban, ám a 92 éves tulajdonos megzavarta, és – látva az idegent – kiabálni kezdett. A támadó megverte az idős embert, majd zsákmány nélkül elmenekült.

Tíz perccel később egy közelben lévő másik lakásban is szokatlan zajokra ébredt fel az ott élő nyugdíjas házaspár, egy 92 éves nő és 82 éves férje. A támadó őket is bántalmazta, majd eltűnt. Az idős férfi az őt ért ütésektől elvesztette az eszméletét.

A rendőrök hiába keresték a rablót, nem tudták azonosítani őt, így felfüggesztették a nyomozást. Néhány hónappal ezelőtt azonban a látókörükbe került a tetthelyek közelében lakó 31 éves férfi. Augusztusban – előbbi támadás kapcsán – előállították, előzetesbe is került.

Fogva tartása mellett a nyomozók vizsgálták, hogy köze lehet-e a másik támadáshoz, a gyanú pedig megalapozottá vált. A napokban így ismét kihallgatták rablás kísérlete, súlyos testi sértés és magánlaksértés miatt – tájékoztatott kedden a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik