Belföld

Sorra borulnak lángba a BKV buszai

Sorra égnek ki a BKV buszai. Kedden a  XX. kerületben, a Pesterzsébet vasútállomás megállónál égett egy jármű motortere. Az érintett járat egyike volt annak a 13 használt Van Hool A300 típusú autóbusznak, amelyeket a BKV 2011-ben szerzett be a hollandiai Nijmegenből és 2012 áprilisában állított forgalomba Budapesten – írja a BKV-figyelő.

A Van Hool busz kiégése a BKV nagyon rossz sorozatának újabb epizódja, a keddi esemény ugyanis immár a harmadik olyan alkalom volt, hogy a BKV egy nemrég beszerzett használt buszát veszíti el egy tűzesetben. Égett már ki Mercedes Citaro, Volvo és Van Hool is, a tűzesetek tehát nem vezethetők vissza valamilyen típushibára.

Két hétig sem közlekedett az a Volvo 7000 típusú autóbusz, amely vasárnap égett rommá az Istenhegyi úton a Városkút megállónál. A 21A vonalon közlekedő buszt a BKV szeptember elsején állította forgalomba. Ezt és 37 társát a társaság Berlinből vásárolta; a 38 buszból mindössze 5 állt eddig forgalomba és egyikük máris az enyészeté.

A BKV-figyelő szerint érdekes, hogy a “használt, de jó állapotú” járművek beszerzésére korábban büszke BKK és a BKV a 38 szóló Volvo beszerzését gyakorlatilag nem is kommunikálta, ahogyan annak a 25 darab első generációs Mercedes Citarónak a beszerzését sem, amelyek többsége Frankfurtból érkezett Budapestre, és amelyek szintén szeptember elsején álltak forgalomba a fővárosban. Utóbbiak közül kettő is bekerült a hírekbe a közelmúltban.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik