Belföld

Tele vannak adományokkal a menekültsegítők

A Migration Aid csoport azt közölte, hogy megteltek a raktáraik, nem tudják hová tenni az újabb adományokat.

A budapesti tranzitzónákban tevékenykedő Migration Aid önkéntes menekültsegítő csoport felfüggesztette az adományok fogadását. Közleményükben azt írták: hálásak a leírhatatlan mennyiségű adományért, az összes raktárjuk megtelt és a következő napokban még rengeteg adomány érkezésére számítanak, ezek válogatásán és szétosztásán dolgoznak minden erejükkel.

Azt kérték, hogy amíg a készletek lecsökkennek vagy nem tudnak nagyobb raktárba költözni, se a Verseny utcába, se a Kálváriába, se a tranzitzónákba ne vigyenek az emberek újabb adományt, mert nem tudják hová tenni. A tranzitzónák ellátását a következő napokban meg tudják oldani központi raktáraikból. A már elküldött online rendeléseket természetesen átveszik, Facebook-oldalukon közölni fogják, ha már újra tudnak adományokat fogadni.

Közben a “Segítsünk együtt a menekülteknek” csoport jelezte: ők továbbra is tudnak fogadni adományokat a Bérkocsis u. 41. alatti raktárukban, szeletelt sajtra, mackósajtra, zsemlére, gyümölcsökre, padlizsánra, cukkinire, takarókra, plédekre, esőkabátokra, sátrakra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik