Belföld

Magyar Polgármesterek: Nem akarunk migránsokat a közfoglalkoztatásban!

kozmunkasok(210x140).jpg (Array)
kozmunkasok(210x140).jpg (Array)

A Magyar Polgármesterek Közössége (MPK) keményhangú közleményben adta a világ tudtára: nem kérnek a "törvénytelen bevándorlókból".

“A magyarok döntöttek, nem akarnak törvénytelen bevándorlókat”– idézi a miniszterelnök a nemzeti konzultációt összegző szavait az MPK csütörtöki közleménye. Mint írják, ez alapján döntöttek úgy, hogy nem akarnak “közmunkásként egyetlen “törvénytelen bevándorlót” sem foglalkoztatni”.

“Tiltakozunk azon kormányzati diktátum ellen, miszerint a közfoglalkoztatás támogatásáról szóló kérelmet kizárólag úgy lehet benyújtani, ha a polgármester vállalja a “elismerést kérő, a kijelölt tartózkodási helyen élő harmadik országbeli állampolgár” foglalkoztatását” – szögezik le. Támogatják azonban, hogy a menedékjogban részesült személyek dolgozzanak, “s ne az államtól várják ellátásuk biztosítását”. Az MPK szerint azonban a szabályozás “a határsértők számára biztosít munkát, miközben magyar állampolgároktól veszi el a megélhetés lehetőségét”. Nehezményezik, hogy az érintettek munkába járása “közbiztonsági- és közegészségügyi problémákat vethet fel, ráadásul ellenőrizetlenül hagyják el a számukra kijelölt tartózkodási helyet”.

A szervezet úgy látja: felvetődik a kérdés, hány további “ideiglenes” befogadó állomást kívánnak még létrehozni, ha minden magyar településnek azonos tartalmú kérelemmel kell pályáznia a közfoglalkoztatásra. Közleményük szerint választ várnak arra is, hogy miért a “hosszabb időtartamú” közfoglalkoztatásba kívánja a kormányzat bevonni a migránsokat, ha azok gyorsított eljárásban lesznek kiutasítva az ország területéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik