Belföld

Múlt kedd óta eltűnt a kormány

Orban-Viktor-nyaral-(210x140).jpg (Array)
Orban-Viktor-nyaral-(210x140).jpg (Array)

"A kormány a helyén van" - mondhatná bármely kormánytag Nagy Imrét parafrazálva, de hazudna, mert a kormány eltűnt.

Múlt kedd óta eltűnt a kormány, akkor volt ugyanis a legutolsó Kormányinfo. Ez az a heti sajtótájékoztató, ahol Giró-Szász András (rossz rendőr) és Lázár János (jó rendőr) elmagyarázzák a kormány döntéseit. Talán emlékeznek még, hogy ez volt az a fantasztikus megoldás, amit akkor találtak ki, amikor rájöttek, hogy a Fidesz népszerűsége éppen esik, és el kell végezni a kellemetlen munkát is. 

Ez még a bevándorlós kampány előtt volt, azóta minden csütörtökön kettőkör fogadják az újságírókat a Parlamentben, miközben az egész élőben megy az M1 Aktuális Csatornán. Na, a legutolsó nem csütörtökön volt, hanem kedden. Múlt hét kedden, egészen pontosan. Azóta nem volt másik, pedig tegnap volt egy csütörtök. 


 Kép: Facebook

És nem csak Giró-Szász és Lázár eltűnése gyanús. Orbán Viktoré is. Orbán kéthetente hosszú rádióbeszélgetéseket tart a Kossuth rádión. Ezek péntek reggel szoktak megesni. A legutolsó július harmadikán reggel hét óra harminc perckor kezdődött, Orbán azóta nem jelentkezett be az éterben. 

Tusványoson láttuk csak beszélni hosszan, de megjegyeznénk, hogy ha lélekben nem is, testben ez jelenleg a külföld. Orbán egy ideje nem szólalt meg Magyarországon. A Facebookon keresztül is titokzatosan kommunikál. A tusványosi elemzése óta mindössze egy We are proud We are loud We are Kossuth feliratú, úgy divat, mint politikai üzenetekben nehezen értelmezhető kapucnis pulcsit, ún. hoodie-t posztolt a Facebookra. 

Biztosan emlékszünk még, hogy amikor legutoljára eltűnt Orbán, mi történt. Sokan Putyin-szintű politikai puccskísérletet vízionáltak, pedig csak nyaralt a miniszterelnök úr és szemüveget vásárolt Horvátországban. 

“A kormány a helyén van”

Mondhatná jelenleg bármely kormánytag Nagy Imrét parafrazálva, de hazudna, mert a kormány eltűnt. Tíz napja nem tudjuk, hová. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik