Belföld

Torgyán doktor hatalmas ötlettel rukkolt elő

torgyán (Array)
torgyán (Array)

Lengyel-magyar államszövetséget vázolt fel, a fejében már a közös minisztériumok is összeálltak. Kárpátalját is visszaszerezné nekünk és van még egy zseniális ötlete.

A frissen megválasztott lengyel államfő, Andrzej Duda úgy fogalmazott nemrég, hogy a Fidesz egyes lépései szimpatikusak neki, bár az ő pártjának ideológiai irányvonala inkább a Torgyán-féle kisgazdákhoz áll közel. „Ez megtiszteltetés rám nézve” – mondta Torgyán doktor, aki az ATV Egyenes Beszédében volt vendég. Már írt is levelet az új államelnöknek ezzel kapcsolatban.

„Magyarország helyzete kétségbeejtő, de nemcsak Magyarországé, a magyarságé is” – szomorú képet festett Torgyán a műsorban, kicsit el van keseredve, de mondott azért ennél okosabb, fontosabb dolgokat is. Nem mellékesen 15 éve nem politizál, visszavonult.

Szerinte lengyel-magyar államszövetségre lenne szükség, az ehhez szükséges közös határt Kárpátalja megvásárlásával lehetne biztosítani. Erről „nem erőszakos, inkább tárgyalásos alapon” kellene meggyőzni Ukrajnát, tette hozzá.

Már a közös minisztériumokról is elgondolkodott, a „nagyobbik testvér” lengyelek adnák a külügy-, valamint a hadügyminisztereket, a helyetteseket pedig a „kisebbik testvér”, vagyis mi delegálnánk. Szerinte az itthoni baloldali pártoknak az ügyben gesztust kellene gyakorolnia.

Állítja, 1025-höz hasonlóan a hazát ismét Szűz Mária oltalmába kellene ajánlani, e mögé szintén fel kellene sorakoznia a balos pártoknak. Ez egy olyan esemény lenne, amire még a pápa is ellátogatna. Vannak tervei, kétségtelen.

Ha szeretne nosztalgiázni, de unja már a Nóta tévét, akkor kattintson ide, itt meg is hallgathatja őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik