Belföld

Belülről gáncsolhatják a Lex Garancsit

Valakik a kormánypártokban nem akarják, hogy a kormányfő barátja, Garancsi István új érdekeltsége hirdessen az út menti póznákon - számol be a hvg.hu.

A jelek szerint nem egyhangú a Lex Garancsi támogatása a kormánypártokon belül, ugyanis a parlament Törvényalkotási bizottsága múlt csütörtökön levette a napirendről a törvényjavaslatot, ami a kormányfővel jó viszonyt ápoló nagyvállalkozó, Garancsi István érdekeltségének lehetővé tette volna az út menti póznákon való hirdetést – írja a hvg.hu.

A portál emlékeztet: az út menti póznákon való hirdetést balesetveszélyre hivatkozva tiltották meg három éve. Akkor a spanyol hátterű Esma végezte ezt a tevékenységet, a tiltás után azonban hátrányba kerültek, visszaszorultak. Az Esmát idén áprilisban vette meg a Gar-Dam Zrt., amely a Népszabadság akkori információ szerint Garancsi Istváné, aki Orbán Viktorral jó kapcsolatban van, például a Videoton futballcsapat révén.

A parlament gazdasági bizottsága olyan törvénymódosító javaslatot nyújtott be, amely ismét lehetővé tenné a póznákon és telefonoszlopokon történő hirdetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik