Belföld

Kocsis Máté tényleg beperelte Ungár Klárát

kocsis máté (Array)
kocsis máté (Array)

Hiába jelentette ki ország-világ előtt az VIII. kerület polgármestere, hogy ő "nem buzeráns", bíróságra viszi az ügyet.

Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes polgármestere, a párt kommunikációs igazgatója polgári pert indított Ungár Klára ellen – tájékoztatta a kormánypárti politikus a lapot. A SZEMA-Liberális Párt elnöke még nem kapott értesítést arról, hogy eljárás indult volna ellene.

Ungár a Facebookon ironizált Kocsissal és Szájer Józseffel azok után, hogy Orbán Viktor pár hete egy újságírói kérdésre azt felelte, hálás a magyarországi homoszexuálisok közösségének, amiért nem a nyugati országokban látható “provokatív viselkedést” követik. Ungár erre azt írta a közösségi oldalon, hogy Kocsis és Szájer biztosan, egyetértenek vele, “ezért bujkálnak”.

Szájer nem reagált a bejegyzésre, Kocsis viszont pert helyezett kilátásba, melyre Ungár annyit válaszolt, áll elébe. Később Kocsis kerek-perec leszögezte egy későbbi nyilatkozatában, hogy “nem vagyok buzeráns”. Sőt, azt is elárulta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben felmerült, hogy a melegfelvonulást a Nagybani Piacra száműzzék az Andrássy útról.

A fideszes poltikus a Népszabadságnak kifejtette: azért indította a pert, mert Ungár valótlanságot állított, de egyebekben nem szeretne az üggyel foglalkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik