Belföld

„Annyira rosszak a bevándorlásellenes plakátok, hogy csak Habony Árpád találhatta ki”

Plakátok (Array)
Plakátok (Array)

Ezt egy fideszes politikus mondta. A kormánypártban is sokan morgolódnak a gyűlöletkampány miatt, őket is a szocialisták „23 millió románozására” emlékezteti.

Vezető fideszes politikusok véleménye szerint vissza kell állítani a határőrizetet, de azt még a kormányoldalon sem tartják valós opciónak, hogy szögesdrót-kerítést húzzanak az ország köré – írja a Népszabadság. A lapnak kormánypárti képviselők a parlamenti folyosón elmondták: a schengeni határok miatt az EU-nak nem lenne semmilyen ellenvetése, ha a Szerbiával közös határszakaszon visszaállítanák a határőrizet műszaki feltételeit, de már a vasfüggöny emléke miatt sem emelnének szögesdrótot, még „akkor sem, ha az Egyesült Államok falat épít a mexikói határszakaszra”.

Azzal szinte minden kormányoldali politikus egyetértett, hogy a menekültproblémát vizsgálni kell és megoldást kell rá találni. A plakátkampány azonban egyikük szerint hitelteleníti az ügyet, a szövegek nemtelensége a fideszeseket is arra emlékezteti, amikor a szocialisták 23 millió román munkavállalóval riogattak. Egy sokat látott kormánypárti képviselő pedig azt mondta: az, hogy magyar nyelven, tegező formában szerepel a szöveg a plakátokon, „olyan rossz ötlet, hogy csak Habony Árpád találhatta ki”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik